Jakob Fuglsang viser muskler i Schweiz Rundt

Jakob Fuglsang (Astana) viste flere gange muskler under anden etape af cykelløbet Schweiz Rundt, hvor danskeren prøvede sig med flere angreb og hang i sammen med favoritgruppen.

Men da det hele skulle afgøres, stak Lampres kroat Kristijan Durasek af på den sidste kilometer og vandt etapen med fire sekunder ned til en otte mand stor gruppe, hvor Jakob Fuglsang sad.

Her sad også andre store navne som Sky-rytteren Geraint Thomas og Giant-Alpecins hollandske rytter Tom Dumolin, som vandt lørdagens prolog.

Dermed beholder Dumolin også løbets førertrøje, hvor han har syv sekunder ned til Geraint Thomas på andenpladsen og yderligere syv sekunder ned til Jakob Fuglsang, der ligger nummer fire.

Etapevinder Durasek ligger nummer otte i den samlede stilling.

Under etapen, der lige som prologen blev kørt med start og mål i Risch-Rotkreuz, var der fire stigninger, og derfor blev det som ventet nogle af klassementsfavoritterne, som kæmpede om etapesejren.

Ingen kunne dog følge med Duraseks overraskende angreb til sidst.

Mandagens tredje etape begynder med en stigning uden for kategori, så der er mulighed for, at favoritterne kan stikke tidligt af. I alt er etapen 117 kilometer, hvor der venter yderligere to mindre stigninger før mål.

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip