James Rodriguez sender Colombia i VM-kvartfinalen

Da topscoreren Radamel Falcao kort før fodbold-VM endegyldigt meldte afbud til slutrunden i Brasilien efter en længere skadepause, så det skidt ud for Colombias chancer.

Men lørdag aften viste Colombia igen, at Falcao ikke er savnet, da holdet spillede sig i kvartfinalen med en 2-0-sejr over Uruguay.

I Falcaos fravær har angriberens holdkammerat i franske Monaco James Rodriguez totalt stjålet overskrifterne.

Mod Uruguay var han igen hovedpersonen med sine to scoringer. Det flotteste mål var det til 1-0 efter en lille halv times tid.

James Rodriguez tog bolden ned med brystet og flugtede den via undersiden af overliggeren i mål. Teknisk perfekt udført og et af de bedste mål ved slutrunden indtil videre.

Kort inde i anden halvleg gjorde han det til 2-0 efter flot forarbejde fra Juan Cuadrado, som i stedet for at heade på mål sendte bolden på tværs, hvor James Rodriguez stod klar og nemt kunne score.

James Rodriguez er med sine to mål mod Uruguay oppe på fem scoringer i VM-turneringen, hvor han har scoret i samtlige Colombias fire kampe.

Mens Falcao overhovedet ikke er savnet for Colombia, så savnede Uruguay til gengæld holdets kontroversielle angriber Luis Suarez.

Liverpool-spilleren er lige begyndt på sin rekordstraf efter at have bidt italieneren Giorgio Chiellini i skulderen, da Uruguay tirsdag vandt 1-0 over Italien i gruppespillet.

Suarez' fandenivoldskhed kunne Uruguay godt have brugt mod colombianerne, som generelt styrede den sydamerikanske duel det meste af tiden.

Suarez viste sin klasse med to flotte mål i 2-1-sejren over England i gruppespillet, og måske hans tredje bide-karantæne i karrieren var årsagen til, at Uruguay aldrig for alvor fik truet Colombia. Det vil der formentlig blive spekuleret en del i i de kommende dage.

Afløseren Diego Forlán skuffede i lørdagens kamp, og Edinson Cavani lader til at være klart bedst med Suarez som sin angrebsmakker.

Colombia møder i kvartfinalen på fredag de brasilianske VM-værter, og som det ser ud nu, bliver colombianerne en hård test for Brasilien. Colombia har imponeret og vundet fire ud af fire kampe ved slutrunden.

Tidligere lørdag spillede Brasilien sig i kvartfinalen efter et drama mod Chile. Først efter straffesparkskonkurrence avancerede brasilianerne.

Fredagens kamp mellem Brasilien og Colombia begynder klokken 22 dansk tid.

/ritzau/

 

Dagens Gossip