Jammerlig Skjern-start på europæisk gruppespil

08/02/2014

Skjern Håndbold har ambitioner om at gå videre til kvartfinalerne i EHF Cuppen, men det kræver en langt bedre indsats end i lørdagens hjemmekamp mod portugisiske Sporting.

Her spillede vestjyderne en helt igennem forfærdelig kamp og tabte derfor det første opgør i gruppespillet med 25-32.

Ingen havde forventet, at de grøn- og hvidstribede portugisere ville volde Skjern ret mange problemer, men det gjorde de altså.

Med en meget offensiv tilgang i forsvaret og en lynhurtig kontrafase gjorde gæsterne livet besværligt for Skjern, der var bagud 12-15 ved pausen, hvor man stadig ikke havde fået styr på kampen.

Og det blev kun endnu værre i anden halvleg. Træner Ole Nørgaard forsøgte forgæves at vække sine spillere i en tidlig timeout, men intet lykkedes.

Den portugisiske føring blev bare større og større undervejs i kampen, og var på et tidspunkt helt oppe på 11, inden hjemmeholdet fik halet lidt ind igen mod slutningen.

Syvmålssejren betyder, at selv hvis Skjern vinder den omvendte kamp i Lissabon, så er man formentlig ringere i det indbyrdes opgør.

Derfor er der nu yderligere pres på i forhold til at skaffe point mod gruppens to øvrige hold, HC Zomimak fra Makedonien og Montpellier fra Frankrig, der har fire EM-guldvindere på holdet.

Kun de to bedste fra gruppen går videre til kvartfinalerne. Skjern er det eneste tilbageværende danske hold i turneringen.