Jan Kalborg: Nu ligger mesterskabet til FCM

FC Midtjyllands 5-1-sejr i Parken over FC København har givet holdet en stor mulighed for at vinde det danske mesterskab.

DR-kommentator Jan Kalborg vil dog endnu ikke afskrive AaB og FCK, der er henholdsvis fem og otte point efter midtjyderne med 13 spillerunder tilbage.

- Nu er FCK otte point efter FCM, og det kan københavnerne teoretisk godt indhente, men det er der ikke meget, som tyder på.

- Det er ikke afgjort endeligt, men det er skubbet derhen, at det godt kan tyde på, at vi får FCM som mester, siger Jan Kalborg.

- Når jeg ikke vil fastslå noget med sikkerhed, så skyldes det, at AaB er en svær størrelse at have med at gøre. Der er mange ting, der lykkes for dem, når de gør det godt, siger DR-kommentatoren.

- FCM og AaB skal mødes to gange i foråret, og FCM kan nøjes med uafgjort i de kampe og holde konkurrenterne bag sig.

Jan Kalborg var søndag til stede i Parken, hvor han fra tæt hold så midtjyderne slå de forsvarende mestre.

- Det var et svendestykke af FCM, der fik vendt og drejet kampen, så den kom til at foregå på FCM's betingelser. De overvandt FCK på stort set alle parametre.

- Og så havde de også det held, at FCK's målmand Jakob Busk havde en dag, hvor han tabte et par bolde, siger Kalborg, der også hæfter sig ved topholdets bredde.

- De har nogle spillere, som er kommet i spil. Jakob Poulsen gjorde det formidabelt. Femi Ajilore kom også på banen. Deres bredde bliver nu større end længere. De har måske ikke den stærkeste trup i Danmark, men det er tæt på.

- Det, som de laver mod FCK, er formidabelt. Det er sjældent, at man ser et mesterhold bliver udspillet på så mange parametre, siger Kalborg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip