Jan Magnussen: Der er Mercedes og så alle de andre

Mercedes-kørerne Lewis Hamilton og Nico Rosberg er bookmakernes favorit til at vinde søndagens Formel 1-løb i Malaysia.

Teamets forspring i forhold de øvrige i feltet blev understreget under fredagens træning på den hurtige bane i Sepang.

Lewis Hamilton kørte den hurtigste omgang af alle, da bilerne var banen rundt om formiddagen, mens Nico Rosberg var hurtigst i eftermiddagens træning.

- Mercedes har en fantastisk bil. Det er meget imponerende, og de er i øjeblikket foran alle andre, fastslår McLaren-køreren Jenson Button.

Jan Magnussen, far til Kevin, er enig.

- I øjeblikket er det Mercedes og "best of the rest". De øvrige kørere skal slås om tredjepladsen. Mercedes har et forspring. Det viste holdet med sejren i Australien, siger han.

- Men forspringet vil blive mindre og mindre. Der sker en kæmpe udvikling med bilerne på alle teams, siger Jan Magnussen.

Både Jan Magnussen og Jenson Button mener, at kun tekniske problemer eller en fejl fra en af Mercedes-kørerne kan forhindre teamet i at vinde.

Sker det ikke, er der kun tredjepladsen at kæmpe om.

Men risikoen for at udgå af et løb er vokset på grund af de ændrede tekniske krav til biler og brændstof. Og det er kun godt, fordi det øger spændingen om mesterskabet, mener Jan Magnussen.

- Det var jo næsten underligt, hvis en kører udgik i sidste sæson. Teknologien i Formel 1 er nu blevet så kompliceret, at ingen er immune. Det så vi jo med Mercedes (Hamilton udgik, red.) i det første løb. Og Lotus fik ingen biler i mål, siger han.

Button anser Ferrari og Williams-bilerne som de farligste bejlere i kampen om topplaceringerne. Efter Mercedes naturligvis.

- Vi bør kæmpe med om en plads på podiet. Men på grund af banen her bliver det nok lidt sværere end i Melbourne, siger Kevin Magnussens teamkollega.

/ritzau/

 

Dagens Gossip