Jan Magnussen: Kevin tænker kun på podiepladser

Skrevet af admin

28/03/2014

Dagens topnyheder

Jan Magnussen oplevede ikke selv sin søns imponerende debut i sæsonens første Formel 1-løb i Australien, men under søndagens grand prix i Malaysia er han på plads på Sepang-banen.

- Jeg tror, det betyder mere for mig, end det gør for ham, at jeg er her, siger Jan Magnussen, der fortsat selv er aktiv som professionel racerkører.

Far og søn talte sammen en times tid over en frokost i McLarens pavillon, inden Kevin Magnussen skulle gøre sig klar til at hoppe i McLaren-bilen igen. Men det var mest hyggesnak.

- Det er meget lidt, jeg kan hjælpe Kevin med over en enkelt løbsweekend. Jeg kan støtte ham. Det er sådan set det. Han kan nok klare sit job, uden at jeg er til stede. Men selvfølgelig er det kæmpestort for os. Far og søn til Formel 1-løb, siger Jan Magnussen.

Kølighed er fremhævet som en af Kevin Magnussens mange gode egenskaber som racerkører. Og omgivelsernes oppumpede forventninger til den unge kører bekymrer ikke Jan Magnussen.

- Forventningerne er høje, men han leverede jo i sit første løb. Og det eneste, Kevin lægger under for, er det pres, han lægger på sig selv, og naturligvis de forventninger McLaren-teamet har til ham, siger Jan Magnussen.

- Det er hans første år i Formel 1. For mig er det tilfredsstillende, hvis han får mange kilometer under hjulene og fuldfører løbene. Det giver erfaring. Så må placeringerne komme. Og det ser jo allerede godt ud, siger Jan Magnussen.

Han er dog klar over, at Kevin Magnussen tænker i andre baner.

- Hans mål er ekstremt høje. Det har de altid været. Han kører efter at komme på skamlen. Og sådan skal det også være, hvis du vil have det her job i lang tid, fortæller Jan Magnussen.

/ritzau/