Jan Magnussen ryster på hovedet af nye Formel 1-regler

Jan Magnussen, tidligere Formel 1-kører og far til McLaren-håbet Kevin Magnussen, er langt fra begejstret for de nye krav til Formel 1-bilerne, der blandt andet skal nedsætte kørernes benzinforbrug.

- Lige nu ser det meget skidt ud, det fungerer ikke for selv de bedste teams, og ingen har kørt problemfrit, og jeg kan ikke sige, at jeg er enig i den retning, som man er gået, siger Jan Magnussen til Jyllands-Posten.

- De er store teams med masser af erfaring og viden, og de skal nok finde ud af det, men det er ikke godt for sporten, hvis al snakken kommer til at dreje sig om problemer.

Ændringerne i Formel 1-reglementet skal imødekomme kritik fra miljøforkæmpere.

De nye regler kræver eksempelvis, at racerne skal skifte V8-motorerne ud med firecylindrede turbomotorer. Og hver bil må nu maksimalt bruge 100 kilo brændstof per løb, hvilket forhindrer kørerne i at give fuld gas fra start til slut.

- 100 kilo svarer vel til 120-130 liter brændstof, som bilerne skal køre 300 kilometer på. Så er det jo ikke grønt alligevel. De mennesker, som man forsøger at stille tilfredse, vil jo brokke sig, indtil man er nede på et forbrug på tre liter, siger Jan Magnussen.

- Det er ikke værre, end det har været tidligere, og man kan lige så godt melde ud, at Formel 1 aldrig bliver 100 procent grøn. Formel 1 er altså en sport med verdens hurtigste biler, og så er det da forkert, at de ikke kan køre fuld gas i hele løbet.

Formel 1-sæsonen begynder med grandprixet i Melbourne den 16. marts.

/ritzau/

 

Dagens Gossip