Jan Magnussen udbygger føring i Canada efter svært løb

Med en overhaling i sidste øjeblik sikrede Jan Magnussen og Antonio Garcia sig en podieplacering og dermed også en udbygning af mesterskabsføringen i Tudor-løbet på canadiske Mosport søndag aften dansk tid.

Det var et alt andet end nemt løb for Magnussen og spanske Garcia, som startede fra en femteplads og sluttede på podiet i sjette afdeling af det amerikanske Tudor United Sportscar Championship på Mosport-banen i Canada.

- Nogle gange har din startplacering enorm betydning, og det havde den søndag, siger Magnussen i en pressemeddelelse.

Kvalifikationen til weekendens løb var forbavsende tæt, og selv om der blot var under et sekund mellem samtlige biler i GTLM-klassen, måtte Corvette-duoen Magnussen og Garcia tage til takke med en femteplads på startgridden.

- Jeg følte, vi havde en god bil, men vi blev konstant fanget i trafik, da løbet blev sat i gang, hvilket gjorde det svært at avancere fra vores position, forklarer danskeren.

Først mod slutningen af det to timer og 40 minutter lange racerløb fik Garcia pludselig en uventet chance for at sikre en podieplacering, da den forankørende BMW løb tør for dækgummi og fik problemer med grebet.

- Antonio fik sin chance med to omgange tilbage, og den tog han. Han overhalede og nappede tredjepladsen, og det var bestemt ikke noget, vi havde turdet håbe på indtil da, siger Magnussen.

Inden weekenden delte Magnussen og Garcia mesterskabsføringen med BMW-kørerne Bill Auberlen og Dirk Werner. Det var netop denne bil, som Garcia overhalede.

- På den måde er vi tilbage i førertrøjen med to points forspring, og det er helt fantastisk.

- Det var en god lærestreg, for selv om det så håbløst ud på et tidspunkt, blev vi ved med at presse på fra hele teamets side.

- Havde vi ikke gjort det, var Antonio aldrig kommet så tæt på den BMW, at han kunne have udnyttet sin chance og sendt os på podiet. Det var ikke en sejr, men tæt på, mener Magnussen.

Næste afdeling af Tudor-mesterskabet afvikles på Road America i Wisconsin i USA 7.-9. august.

/ritzau/

 

Dagens Gossip