Jan Ø. efter VM-nedtur: Jeg vil bare gerne hjem

Øjnene er blanke, da Jan Ø. Jørgensen torsdag aften klokken 21 sætter sig tungt til rette på en stol i presselokalet i Ballerup Super Arena.

Forude venter fem minutters pressemøde for den 26-årige badmintonspiller, som han utvivlsomt gerne ville have været foruden efter karrierens vel nok sorteste stund.

- Lige nu vil jeg bare gerne hjem, siger Jan Ø. Jørgensen med blikket rettet ned i bordet.

Det er ikke så sært, for danskeren har en halv time forinden måttet trække sig fra sin VM-kamp i 1/8-finalen i herresingle.

På det tidspunkt var det danske VM-håb bagud 9-21, 4-9 mod Tien Chen Chou fra Taiwan, en spiller som han havde besejret fem gange af fem mulige før torsdagens kamp.

Tidligt i første sæt kom Jan Ø. Jørgensen til skade med sit ene knæ, og selvom den tredjeseedede dansker holdt pinslerne ud frem til midt i andet sæt, var der ikke noget at gøre. Farvel til drømmen om karrierens første VM-medalje.

Han vidste hurtigt, at den var helt gal.

- Jeg panikkede selvfølgelig. Hele drømmen om at vinde, den brast meget hurtigt. Jeg vidste, at det ikke var nogen lille skade, den var anderledes. Jeg fik problemer med det samme bagefter, siger Jan Ø. Jørgensen.

- Jeg mærkede med det samme lige under knæskallen, at der var noget, der ikke var, som det skulle være. Derfra var det op ad bakke. Det trak op i min læg og videre ned i foden. Lige nu føles det meste af underbenet ikke særligt fedt, siger Jan Ø. Jørgensen.

Midt i nedturen forsøger danskeren at sætte perspektiv på det, han lige har oplevet.

- Jeg kan ikke gøre så meget ved det nu. Det er bare badminton. Men når man fylder næsten alle døgnets 24 timer med at forbedre sig og forsøge at nå til tops, så...

- Det er ikke hele min verden, der er faldet sammen, men det er en stor del af mig, siger Jan Ø. Jørgensen.

Tien Chen Chou skal i kvartfinalen møde Viktor Axelsen, som er eneste dansker tilbage i herresingle.

/ritzau/

 

Dagens Gossip