Jan Ø. Jørgensen før All England: Jeg giver den gas

Danmarks førende herresingle i badminton, Jan Ø. Jørgensen, kommer til All England med en forberedelse, der ikke har været helt optimal op til turneringen på grund af en lårskade og influenza.

Alligevel ser han frem til at spille i Birmingham, hvor han er i aktion første gang onsdag.

- All England er en historisk turnering, der står rigtig højt på min personlige liste. Det er en, som man gerne vil gøre det godt i, og som man gerne vil vinde, så jeg giver den gas.

- Der er en speciel stemning i forhold til mange andre turneringer. Det tror jeg også, at mange andre vil mærke, for det hele er lidt større og lidt mere specielt, siger Jørgensen.

All England strækker sig helt tilbage til 1896, og traditionen omkring turneringen er også noget særligt for træner Kenneth Jonassen. Han indstillede sin egen karriere i 2008, men deltog selv i flere udgaver af turneringen gennem 00'erne.

- Det er den mest traditionsrige turnering, der er i badminton, og det er et trofæ, som alle gerne vil have fingrene i. Det er altid den turnering på året, der er stærkest, hvis man ser bort fra VM.

- På nogle punkter er den måske endda stærkere end VM, fordi der ikke er et maksimum på antallet af spillere fra hvert land. Det er den vigtigste turnering, og derfor vil man rigtigt gerne gøre det godt, siger Kenneth Jonassen.

Jan Ø. Jørgensen spiller sin første kamp mod den useedede sydkoreaner Son Wan Ho.

Vinder han, er der stor sandsynlighed for, at han møder Kenichi Tago fra Japan, der med en femteplads på verdensranglisten er en af de tætteste konkurrenter til danskeren, der er nummer fire.

Jørgensens største mål i sæsonen er VM i august på hjemmebane. Og vejen til et topresultat bliver nemmere, hvis Jan Ø. Jørgensen kan bevare fjerdepladsen på verdensranglisten og dermed opnå en semifinaleseedning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip