Jan Ø. Jørgensen stormer videre til kvartfinale

Den danske badmintonspiller Jan Ø. Jørgensen slog torsdag formiddag Tien Chen Chou fra Taiwan i to sæt og er videre til kvartfinalen ved Super Series-turneringen Hong Kong Open.

Sjetteseedede Jan Ø. Jørgensen vandt 21-14, 21-14 i en kamp, som varede 34 minutter.

I første sæt var Tien Chen Chou godt med og kun bagud 9-10, inden Jan Ø. Jørgensen trak fra og kom foran 18-11, og så tog han nemt sættet.

I andet sæt var der endnu større klasseforskel, og Jan Ø. Jørgensen var kun i problemer ved en 5-3-føring til taiwaneren.

Men derfra snuppede danskeren hele syv point i træk og bragte sig foran med 10-5 og siden 19-12. Og så var det ingen sag at lukke kampen i to hurtige sæt.

De seneste fire indbyrdes opgør var også endt med lutter sejre til Jan Ø. Jørgensen, som ligger nummer seks i verden. Tien Chen Chou er nummer 28 i verden.

Tidligere torsdag gik også Hans-Kristian Vittinghus videre til kvartfinalen, mens Viktor Axelsen røg ud.

Mixed doublen Anders Kristiansen og Julie Houmann er ude efter et nederlag på 17-21, 21-16, 16-21 til Hirokatsu Hashimoto og Miyuki Maeda i anden runde. Kampen varede en time.

Til gengæld er den formstærke danske damedouble Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl videre til kvartfinalen efter en sikker sejr i to sæt over et par fra Thailand.

Danmark er således repræsenteret i tre kvartfinaler fredag.

Jan Ø. Jørgensen skal op mod verdensetteren Lee Chong Wei, mens Hans-Kristian Vittinghus skal op mod Boonsak Ponsana fra Thailand. Vinder begge danskere, skal de mødes i semifinalen lørdag.

Den andenseedede danske damedouble skal op mod et par fra Indonesien i kvartfinalen fredag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip