Jan Ø. Jørgensen udraderer thailænder i Kina

Jan Ø. Jørgensen var suveræn, da han onsdag spillede sig videre fra første runde ved Super Series Premier-turneringen China Open i badminton i Fuzhou i Kina.

Den andenseedede herresinglespiller vandt 21-13, 21-13 over thailænderen Boonsak Ponsana, der er nummer 15 på verdensranglisten.

Jan Ø. Jørgensen var på intet tidspunkt bagud i første sæt, og efter at Boonsak Ponsana førte 3-0 og 4-3 i andet sæt, overtog danskeren igen initiativet og vandt kampen i sikker stil.

Danskeren har nu vundet de seneste syv indbyrdes opgør mod Boonsak Ponsana, som kun har en enkelt sejr over Jan Ø. Jørgensen.

Ud over ham er Viktor Axelsen dansk islæt i anden runde i herresingle.

Jan Ø. Jørgensen forsøger i øjeblikket at finde tilbage til den topform, der foreløbig har bragt ham frem til en placering som nummer tre på verdensranglisten.

Den 26-årige dansker blev skadet i 1/8-finalen ved VM i august i Ballerup, og senere generede endnu en skade ham i optakten til Denmark Open og French Open i oktober.

Ved Denmark Open nåede han alligevel frem til kvartfinalen, men ved French Open, hvor han var forsvarende mester, røg han ud i første runde.

Ved China Open er Jan Ø. Jørgensen andenseedet, fordi verdensranglistens nummer et, Lee Chong Wei fra Malaysia, er suspenderet af det internationale badmintonforbund.

Han blev testet positiv for et ulovligt præparat ved VM i Danmark.

/ritzau/

 

Dagens Gossip