Jan Ø. ryger tidligt ud i Shanghai

For godt og vel to uger siden vandt Jan Ø. Jørgensen Super Series-turneringen French Open i Paris. Onsdag røg den danske badmintonspiller skuffende ud i første runde i China Open i Shanghai.

Danskeren tabte i to sæt med 17-21 og 12-21 til Daren Liew fra Malaysia. Malaysieren er kun nummer 29 i verden - danskeren er nummer syv.

Efter et forholdsvis tæt første sæt, var Jan Ø. Jørgensen langt fra i det andet. Daren Liew førte med 11-2 nærmest inden danskeren nåede at blinke, og det forspring var en mur, som var umulig at kravle over for Jan Ø. Jørgensen.

Jan Ø. Jørgensen stillede ellers op med selvtillid efter sejren i French Open, hans anden sejr i Super Series og den første i tre år.

Daren Liew har været oppe som nummer 10 i verden, men er altså faldet en del i 2013, som indtil videre har været et skidt år for den 25-årige badmintonspiller.

Jan Ø. Jørgensen havde kun vundet et af sine i alt tre tidligere opgør mod Daren Liew, men det var til gengæld en indikator af, at han kunne vinde igen. Det var nemlig i januar i år på modstanderens hjemmebane i Malaysia Open.

Med Jan Ø. Jørgensens nederlag har danske badmintonspillere tabt sine tre første kampe i Shanghai. Senere onsdag er der dog håb om, at blandt andre OL-sølvvinderne Mathias Boe og Carsten Mogensen kan rette lidt op på statistikken.

/ritzau/

 

Dagens Gossip