Jan Ø. taber tæt All England-finale til verdens bedste

Det lykkedes ikke for verdens næstbedste badmintonspiller Jan Ø. Jørgensen at sikre Danmark den første herresingle-triumf ved All England siden Peter Gades i 1999.

Jørgensen kæmpede for sin chance mod verdens nummer et, Chen Long fra Kina, men måtte til sidst se sig slået 21-15, 17-21, 15-21 i sin første All England-finale.

Danskeren var ovenpå i den første del af kampen, men kineseren fandt et højere gear og kunne i sidste ende sikre sig sejren.

Chen Long er ikke kendt som den hurtigste starter, så det var danskerens chance at tage teten fra begyndelsen og gå efter det vitale første sæt.

Den aggressive danske start gav gevinst med en føring på 5-2. Chen Long kom tilbage, men danskeren var ovenpå i første sæt.

Bedst illustreret i pointet, hvor Jan Ø. bragte sig på 13-11. Kineseren dominerede bolden, men fremragende opsamlinger af danskeren og til sidst en refleksredning, som blev et overrumplende vinderslag, gav dansk point.

Chen Long kiggede frustreret ud på sin træner, mens Jørgensen knyttede næven. Danskeren brugte momentum til at tage yderligere tre point i streg til 16-11. Han fastholdt grebet og vandt 21-15 på sin første sætbold.

Danskeren kom foran 2-0 i andet sæt, men så begyndte kineseren så småt at vågne op til dåd. Han kom foran 8-5, inden Jørgensen kom tilbage på 8-8 efter en medrivende duel.

I vanlig stil blev Chen Long bedre, som kampen skred frem, og han fik overtaget i slutningen af andet sæt, som han vandt 21-17.

I tredje og afgørende sæt fortsatte kineseren sit høje niveau, og Jan Ø. Jørgensen var aldrig for alvor med i sættet. Han virkede træt og havde intet modtræk.

Chen Long kunne spille sig frem til ni matchbolde, men han måtte dog vente til den femte, inden han kunne juble over sejren efter en netruller.

Det er anden gang, Chen Long vinder turneringen. I 2013 finalebesejrede han Lee Chong Wei, som han tabte til i finalen sidste år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip