Jan Pytlick bliver cheftræner i HC Odense

Det bliver den tidligere landstræner for Danmarks håndboldkvinder Jan Pytlick, der bliver cheftræner for kvindeholdet i HC Odense.

Det offentliggjorde den fynske klub på et pressemøde tirsdag.

Jan Pytlick er blevet udstyret med en treårig kontrakt gældende fra 1. juli 2016, og i ambitiøse HC Odense kalder man ansættelsen "et scoop".

- Med ansættelsen af Jan Pytlick får vi i HC Odense en træner fra allerøverste hylde med stor erfaring og kompetence.

- Vi har gjort et scoop med ansættelsen af Jan Pytlick, der om nogen er manden for at føre holdet til en position i toppen af ligaen, siger klubbens administrerende direktør, Arne Buch i en pressemeddelelse.

Om valget af HC Odense som kommende arbejdsgiver siger den tidligere landstræner:

- HC Odense er en utrolig spændende klub med interessante visioner. HCO har en kompetent og engageret bestyrelse og ledelse, som jeg glæder mig til at arbejde sammen med i realiseringen af de skitserede planer og visioner.

- Derudover ser jeg et stort potentiale i udviklingen af håndbolden på Fyn, ikke mindst i samarbejde med HCO's stadigt stigende sponsorkreds, lyder det fra Pytlick i pressemeddelelsen.

Han har senest været konsulent for det makedonske storhold HC Vardar, som han har været ansat hos i et års tid efter fyringen fra det danske landstrænerjob.

Pytlick var landstræner for Danmark fra 1998 til 2005 og igen fra 2007 til 2014. Han drev holdet frem til OL-guld i både 2000 og 2004, ligesom det blev til EM-guld i 2002.

HC Odense håber, at klubbens nuværende cheftræner, Ulrik Kirkely, vil være Pytlicks assistent, præcis som han var det i tre år på landsholdet.

Kirkely siger til Ritzau, at han lige nu "gør sig mange overvejelser", men at han foreløbig hverken vil kommentere ansættelsen af Jan Pytlick eller sin egen fremtid.

HC Odense indtager øjeblikkeligt næstsidstepladsen i landets bedste håndboldrække for kvinder, hvor holdet har hentet 8 point i 13 kampe indtil videre.

/ritzau/

 

Dagens Gossip