Janni Pedersen svarer igen på hårde beskyldninger

Foto: Emil Agerskov/Ritzau Scanpix.

Tv-vært og forfatter Janni Pedersen giver nu svar på de hårde beskyldninger, der er blevet fremsat mod hende.

Janni Pedersen er i løbet af de seneste 10 måneder blevet udsat for en række grove beskyldninger.

Læs også

DMI: Flere dages sne i næste uge

Hidtil har hun intet gjort for at forsvare sig selv, men nu tager hun bladet fra munden. Og i samme ombæring afviser hun også, at der skulle være hold i én eneste af disse beskyldninger.

Mange af beskyldningerne kommer i relation til den ventede dokumentar om sexisme på TV 2, der bliver frigivet mandag morgen.

Janni Pedersen er nemlig en af de kvinder, der medvirker i dokumentaren. Her fortæller hun om sin MeToo-oplevelse på tv-stationen.

I et opslag på Instagram oplyser hun, at hun er blevet beskyldt for at have iværksat advokatundersøgelsen om sexisme på TV 2, og at hun skulle have kontaktet kvinde for at få dem til at udtale sig, så hun kunne få Jes Dorph fyret og overtage hans job.

Ydermere skriver den 53-årige tv-vært, at hun er blevet beskyldt for at have været vært og drivende kraft på den oprindelige TV 2-dokumentar om sexisme, som endte med at blive skrinlagt.

I samme opslag understreger hun, at hver og en af de grove beskyldninger er forkerte.

"Det er alt sammen forkert. Jeg var case i de oprindelige programmer, og det er jeg også i dem, der bliver lagt ud i morgen tidlig på Discovery+,” skriver hun, og fortsætter:

"Sandheden er, at jeg under optagelserne til de skrinlagte programmer mødtes med to af de medvirkende kvinder, fordi de ville konfrontere mig med, at jeg ikke havde gjort noget for at hjælpe dem, dengang de som praktikanter på TV 2 blev udsat for grov sexisme."

Janni Pedersen understreger, at der 'intet odiøst' er i, at man bringer cases sammen i dokumentarprogrammer. Derfor var hun altså hverken vært eller journalist på programmerne, ligesom det ikke var hende, der tog kontakt til kvinderne.

Ydermere slår hun fast, at hun var i dialog med den programansvarlige på 'Go Aften Live' allerede inden Sofie Linde holdt sin tale til Zulu Comedy Galla. Derfor er påstanden om, at hun aktivt skulle forsøge at få Jes Dorph fyret usand.

"Påstanden om, at jeg skulle have arbejdet aktivt for at få Jes Dorph fyret, så jeg kunne overtage hans stilling på 'Go Aften Live', er også grebet ud af luften. Allerede lang tid inden Sofie Linde holdt sin berømte tale i Zulu Galla, havde jeg de første samtaler med 'Go Aften Lives' programansvarlige om, at Lasse og jeg skulle skifte fra News og Nyhederne til 'Go Aften Live'," skriver hun.

Til sidst slår hun fast, at samtlige beskyldninger kunne have været afkræftet 'med et par opkald til TV 2 og tilrettelæggerne af dokumentarprogrammerne'.

Læs også

Silas Holst: 'Jeg er så stolt'

Endvidere fortæller Janni Pedersen, at hun holder fri fra sit arbejde, da hun ikke kan deltage i dækningen af en historie, som hun selv er en del af.