Jannik Hansen sender Vancouver på sejrskurs i NHL

Jannik Hansen havde ikke scoret i ni kampe på stribe inden Vancouver Canucks' udekamp mod Edmonton Oilers i den nordamerikanske ishockeyliga natten til torsdag.

Men den tidligere Rødovre-spiller fik stoppet den sløje stime med et "typisk Jannik Hansen-mål", da han i første periode åbnede scoringen i kampen, som Vancouver endte med at vinde 5-4.

Målet blev scoret i undertal, da en Oilers-spiller spillede en elendig aflevering lige i staven på Shawn Matthias.

Han sendte hurtige Hansen af sted i en friløber fra banens midte, og alene med Oilers-keeper Ben Scrivens havde danskeren ingen problemer med at lave sit fjerde sæsonmål.

At gæsterne vandt kampen skyldtes dog frem for alt - som så ofte før - storspil af de svenske supertvillinger Daniel og Henrik Sedin, der satte en række gode angreb op og blev noteret for henholdsvis tre og to assist.

Med sejren kom Vancouver Canucks hurtigt tilbage på sporet efter 0-5 blamagen mod Arizona i sidste weekend og rykker op på tredjepladsen i Western Conference med 26 point for 19 kampe.

Mens Jannik Hansen i årevis har været en værdifuld kriger for det canadiske storhold, er NHL-festen foreløbig forbi for holdets anden dansker, Nicklas Jensen.

Den unge forward fik i denne omgang tre kampe, inden han blev sendt tilbage til farmerholdet Utica Comets i AHL.

Her markerede Jensen sig til gengæld flot natten til torsdag, da han lavede to mål og blev valgt som kampens bedste spiller, da Comets slog Hamilton Bulldogs med 3-2.

/ritzau/

 

Dagens Gossip