Jannik Hansen skal hjælpe Danmark til VM-succes på isen

Det danske ishockeylandshold bliver forstærket markant forud for det kommende VM i Hviderusland.

Den 28-årige wing Jannik Hansen fra Vancouver Canucks i NHL har således takket ja til at stille op for Danmark. Det samme gør hans 21-årige holdkammerat Nicklas Jensen.

- Jeg glæder mig til at komme hjem og spille i de rød-hvide farver. Det er altid en ære at repræsentere Danmark, siger Jannik Hansen i en pressemeddelelse.

Landstræner Jan Karlsson glæder sig over, at det er lykkes at lokke spilleren med rutine fra syv sæsoner i NHL med til VM. Karlsson håber nu, at flere NHL-danskere vil gøre Jannik Hansen følgeskab.

- Jeg er selvfølgelig glad for, at Jannik har takket ja til at stille op. Det er en god tradition at de danske NHL'ere kommer hjem, og det, håber jeg, fortsætter.

- De tilfører alle aspekter til et ishockeyhold, og Jannik er både hurtig, stærk og erfaren, siger Jan Karlsson kun få timer før endnu en spiller indfriede hans ønske.

Ifølge ishockeylandsholdets officielle Facebook-side er Nicklas Jensen nemlig også VM-klar.

Den unge dansker har spillet sæsonen færdig i Vancouver, hvor det blev til 17 kampe, men blev så sendt ned til holdets udviklingshold Utica Comets i New York i sidste uge.

Her missede holdet slutspillet, og så har Jensen fået lov at rejse til VM for Danmark.

Jannik Hansen, der flyves direkte fra Nordamerika til Hviderusland, kan nu se frem til sit femte VM med landsholdet.

Danmark møder i holdets første kamp Sveriges regerende verdensmestre den 10. maj. Danskerne er desuden i pulje med Canada, Tjekkiet, Norge, Slovakiet, Italien og Frankrig.

/ritzau/

 

Dagens Gossip