Japan er parat med ekstra milliarder til flygtninge

28/09/2015 07:22

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Japan er indstillet på at yde milliarder i hjælp til de tusindvis af mennesker, som flygter fra Syrien og Irak.

Det oplyser den statslige tv-station NHK mandag.

Japan vil stille et beløb svarende til cirka 5,4 milliarder kroner til rådighed for flygtninge fra de to krigshærgede lande i Mellemøsten.

Ifølge NHK vil premierminister Shinzo Abe annoncere den nye økonomiske hjælpepakke, når han tirsdag skal tale til FN's Generalforsamling i New York.

Det er uvist, om regeringen i Tokyo også vil lempe på sine strenge regler for at tillade flygtninge at komme ind i landet.

I 2014 gav Japan kun en mikroskopisk andel af et rekordstort antal asylansøgere opholdstilladelse. Bare 11 ud af omkring 5000 ansøgere blev sluppet ind i landet.

Og tidligere denne måned varslede regeringen ændringer i flygtningesystemet, som ifølge aktivister vil gøre det endnu sværere for folk på flugt at søge beskyttelse i Japan.

Fredag sagde FN, at indstrømningen af flygtninge til Europa ikke kan forventes at aftage. Dagligt skønnes omkring 8000 nye flygtninge af ankomme til et europæisk land.

Og de udfordringer, som den øjeblikkelige indvandring giver de europæiske regeringer, er måske bare "toppen af isbjerget", advarede FN.

USA, der er den største donor af nødhjælp, meddelte for nylig, at det vil øge sit humanitære nødhjælpsbudget med 419 millioner dollar - eller 2,8 milliarder kroner - til mere end 4,5 milliarder dollar på grund af flygtningekrisen.

Den amerikanske regering er også indstillet på at øge det årlige indtag af flygtninge med 15.000 de to næste år.

/ritzau/