Japans badmintonlandstræner kritiserer nyt pointsystem

I november skal det internationale badmintonforbund BWF tage stilling til et forslag om at ændre det nuværende pointsystem.

I stedet for at spille bedst af tre sæt til 21 point, kan badmintonkampe fremover blive afgjort ved at spille bedst af fem sæt til 11.

Men forslaget er slet ikke gennemprøvet, mener Japans landstræner, sydkoreaneren Park Joo-bong.

- Timingen er forkert. De skulle have testet det meget tidligere og givet alle en mulighed for at prøve det af, siger han til Reuters.

Systemet bliver lige nu prøvet af i turneringer, der rangerer under sportens højeste niveau, Super Series, og dermed går man glip af verdenselitens feedback, mener træneren.

- Topspillerne har ikke haft chancen for at prøve det nye format af. Med mindre nogle af dem spiller GP Gold-turneringer eller satellitter, får de ikke muligheden for at få en fornemmelse for det, siger han.

Idéen med det nye system er at gøre kampene kortere og øge spændingen. Men man risikerer også, at det modsatte sker, mener Park Joo-bong.

- Jeg tror, at kampene vil blive overstået meget hurtigt, og det kan gå ud over spændingen, for eksempel ved OL, mener træneren.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip