Japans landstræner trækker sig efter VM-flop

Italieneren Alberto Zaccheroni har stået i spidsen for det japanske fodboldlandshold for sidste gang.

Den erfarne træner tog onsdag konsekvensen af Japans skuffende VM-præstationer og trådte tilbage efter en slutrunde, hvor et stærkt besat japansk hold blot hentede et point.

- Jeg er skuffet og utilfreds med resultaterne. Jeg ville virkelig gerne have taget holdet et skridt videre og kvalificeret det til næste runde, og jeg er dybt skuffet over det her. Jeg udtog holdet og lagde taktikken, så jeg tager det fulde ansvar, siger Zaccheroni.

De forsvarende asiatiske mestre indledte VM med at tabe 1-2 til Elfenbenskysten. Det blev fulgt op af en målløs kamp mod Grækenland, hvor grækerne var en mand i undertal i mere end en halvleg.

Og tirsdag kom så det endelige dødsstød, da Colombia overlegent slog et modløst japansk hold med 4-1.

- Jeg har fortalt spillerne og folkene omkring holdet, at jeg har været glad for og stolt over at være deres træner. I de sidste fire år har jeg lagt hjerte og sjæl i forsøget på at gøre holdet stærkere.

- Jeg har forsøgt at skabe et hold med tempo og intensitet, og jeg mener ikke, at det var forkert. Jeg mener, holdet skal fortsætte ad samme spor, som det har taget i de seneste fire år, siger Alberto Zaccheroni.

/ritzau/

 

Dagens Gossip