Jared Leto tager Oscar for bedste birolle

Den amerikanske skuespiller Jared Leto vinder prisen for bedste mandlige birolle ved Oscar-uddelingen i Los Angeles for sin rolle som hivpositiv transvestit i filmen "Dallas Buyers Club".

Det var første gang, at den 42-årige Leto var nomineret, men han har i prisuddelings-sæsonen cementeret sig som favorit ved at tage blandt andet en Golden Globe for sin rolle.

I sin takketale sendte han en hilsen til sin mor for at opfordre ham til at drømme stort. Og han opfordrede også folk i de uroplagede lande Ukraine og Venezuela til at blive ved med at drømme.

- Vi tænker på jer i aften, lyder det fra Oscarvinderen, der spiller over for Matthew McConaughey i aids-dramaet.

Rollen som hiv-patienten Rayon krævede, at det tidligere teenageidol tabte sig drastisk. I sin takketale henvendte han sig også til verdens mange aidsofre.

- Det her er for de 36 millioner mennesker derude, der har tabt kampen til aids, siger han.

Før Dallas Buyers Club havde Leto ikke lavet film i seks år, men havde i stedet fokuseret på sit rockbank 30 Seconds to Mars.

Leto slog sine kolleger Barkhad Abdi ("Captain Phillips"), Bradley Cooper ("American Hustle"), Michael Fassbender ("12 Years A Slave") og Jonah Hill ("The Wolf of Wall Street").

I kategorien bedste kvindelige birolle vandt Lupita Nyong'o for sin præstation i "12 Years a Slave", der er blandt favoritterne til at tage Oscar-statuetten for bedste film.

Lupita Nyong'o slog blandt andet Hollywood-stjerner som Julia Roberts og Jennifer Lawrence. For nylig vandt hun samme pris ved Independent Spirit Awards.

/ritzau/

 

Dagens Gossip