Jason Watt: Silverstone er legendarisk

Der er god grund til at tænde for fjernsynet i weekenden, hvis man er interesseret i motorsport, for Formel 1-grandprixet på Silverstone er legendarisk.

Det mener racerkøreren Jason Watt, der også kigger nærmere på Kevin Magnussens muligheder i søndagens grandprix i England.

- England er motorsportens højborg, og af alle baner er Silverstone den mest legendariske.

- Det er en rigtig god bane, hvor der er mange muligheder for overhalinger - især i det nye layout. Med dens nuværende layout er der utroligt mange hastighedsskift. Og den har altid været meget kendt for sit flow.

- Tidligere var der mange hurtige sving, men efter den er lavet om, så er der blevet mange flere muligheder for overhalinger.

- Det er en fordel for alle, for så kan de få kørt noget godt ræs. Det er mere publikumsvenligt, forklarer Jason Watt, der har prøvet at køre banen i det gamle layout.

Silverstone er Englands svar på Monaco-løbet, fordi alle berømthederne kommer ud for at trykke hånd.

- Som kører er der løb, man gerne vil vinde. Der er Monaco, og så er der Monza, men så er der altså for langt de fleste det engelske grandprix, British Grand Prix, og det er bare større end stort, mener Jason Watt.

Magnussen skal passe på sine dæk, for ellers kan det gå galt for McLaren-rookien.

- Jeg synes, at som udgangspunkt er det en bane, som ligger ok til Kevin. Han er svær at analysere som kører endnu.

- Men det er også en bane, som er rimelig hård ved dækkene. Jeg kunne godt frygte, at Kevins kørestil er lidt mere aggressiv end Buttons, og at han derfor slider sine dæk lidt mere, og det vil ikke være en fordel på Silverstone.

- Så bliver dækkene slidt hurtigere, og så kan han komme i den situation, at han kører for langsomt på de sidste omgange i forhold til teamkammeraten.

- Det koster hundreddele, og det kan ende med at blive til sekunder i samlet tidstab, siger Jason Watt.

- Jeg frygter lidt, at McLaren-bilen ikke vil være supergod på Silverstone - netop med de mange sving. Det er ikke et løb, hvor jeg siger: Det bliver Kevins ræs. Det er det sgu ikke, lyder det fra Jason Watt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip