Jatsenjuk: Ukraines hær skal holde sig kampklar

Ukraines premierminister, Arsenij Jatsenjuk, giver forsvarsministeriet ordre til at holde hæren i fuldt kampberedskab trods en 12 dage lang våbenhvile med de prorussiske separatister i den østlige del af landet.

- Rusland vil ikke give os fred, så jeg beder forsvarsministeriet om at holde sig klar til kamp, siger Jatsenjuk.

Premierministeren er i forbindelse med våbenhvilen kommet i et modsætningsforhold til præsident Petro Porosjenko, der synes at have større tillid til, at separatisterne og Rusland vil respektere våbenhvilen.

Jatsenjuk konstaterer, at der ikke er grund til at sove roligt i landets forsvars- og indenrigsministerium.

- Vi kan ikke stole på nogen, navnlig ikke russerne.

Jatsenjuk bebuder samtidig, at en million offentligt ansatte, herunder ministre, i Ukraine vil blive screenet for at fastslå deres loyalitet over for staten.

Det skal ske i forbindelse med en ny lov, der har sigte på at udrydde den form for korruption, som florerede under tidligere præsident Viktor Janukovitj.

- Alle disse organer i centralmagten, som fungerede i præsident Viktor Janukovitjs tid, falder ind under denne nye lov, siger han.

Der blev onsdag morgen rapporteret om sporadisk beskydning og artilleribeskydning omkring byen Donetsk i det østlige Ukraine.

Ifølge den ukrainske hær er adskillige mennesker dræbt og såret.

Våbenhvilen, der blev indgået for snart to uger siden, holder foreløbig, omend der har været flere tilløb til åbne kamphandlinger.

Trods våbenhvilen besluttede EU og USA i sidste uge at skærpe sanktionerne over for Rusland, som beskyldes for at være skyld i konflikten i Ukraine.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip