Jeanette Ottesen sørger for nyt EM-guld i gyser

En hundreddel af et sekund. Så lille var afstanden mellem nummer et og to i kvindernes 100 meter butterfly ved svømme-EM i Berlin, men marginalerne var på dansk side.

Efter en gyseragtig afslutning kunne Jeanette Ottesenn lade sig hylde som europamester efter at have taget fusen på svenske Sarah Sjöström, der ellers har markeret sig som en af mesterskabernes store profiler.

Ottesen lagde som vanligt hårdt ud og holdt et fint forspring til der var svømmet 75 meter, men så satte Sjöström slutspurten ind, og det udviklede sig til et uhyre tæt opløb.

Men danskeren slog håndfladen i kanten lige akkurat før svenskeren, og dermed fik Ottesen revanche for nederlaget på den halve distance tidligere på ugen.

- Jeg prøvede bare at lade være med at kigge til sidst. Jeg kan godt have en tendens til at kigge lidt til siden, men denne gang prøvede jeg at holde fokus på min egen bane, og jeg var ærligt talt ikke helt sikker på, at jeg havde vundet.

- Jeg tror, at jeg vandt, fordi jeg ikke kiggede, siger Ottesen.

Tiden 56,51 sekunder er næsten et halvt sekund bedre end hendes danske rekord, og det bekræfter hende i, at hun gjorde alting rigtigt i finalen-

- Jeg svømmede efter planen, og det var grunden til, at jeg vandt. Det bekræfter mig i, at det jeg gør, er det rigtige, og jeg er sikker på, at jeg skal blive ved med det, siger sprinteren, der netop har 100 meter butterfly ved OL i Rio i 2016 som sit store mål.

Hun har i den forbindelse ændret på sin træning, og så har hun fokuseret endnu skarpere på butterfly-løbene ved at droppe 100 meter fri.

- Jeg fandt måske den sidste hundreddel i finalen ved, at jeg har fået lagt to ekstra styrketræningspas ind om ugen, og det har sikkert også betydet noget, at jeg droppede at svømme 100 meter fri.

- Det gav mig en ekstra fridag i onsdags og måske lige den ekstra energi, der skulle til, siger Ottesen.

Hun kan blive tredobbelt medaljetager ved EM, når der på søndag svømmes 4x100 meter medley. Her er Jeanette Ottesen et helt naturligt førstevalg til butterfly-turen.

Med fredagens sejr er det igen blevet en stor dansk aften i Velodromen i den tyske hovedstad.

Torsdag var det Viktor Bromer og Mie Ø. Nielsen, der sørgede for danske guldmedaljer, og fredag har først Rikke Møller Pedersen og siden Jeanette Ottesen gjort dem kunsten efter.

Danmark er nu oppe på fem guld og en sølvmedalje ved mesterskaberne.

/ritzau/