Jeanette Ottesen svømmer sig sikkert i VM-finale

06/12/2014

Søndag bliver den helt store danske dag ved kortbane-VM i svømning med udsigt til en stribe danske medaljer.

En af dem kommer med stor sandsynlighed i 100 meter butterfly, hvor Jeanette Ottesen går ind til finalen som en af de klare medaljefavoritter.

I lørdagens indledende heat var Ottesen bedst af alle, men i semifinalen måtte hun nøjes med næstbedste tid. Danskeren svømmede i tiden 56,06 sekunder, hvilket kun er 19 hundrededele af et sekund fra hendes egen danske rekord.

Til gengæld næsten et sekund langsommere end semifinalernes klart bedste og Ottesens ærkerival - svenske Sarah Sjöström, der svømmede i tiden 55,13 sekunder, hvilket er ny nordisk rekord og uhyre tæt på verdensrekorden.

Finalen svømmes søndag eftermiddag dansk tid.

Ottesen vandt tidligere under VM i Qatar sølv på den halve distance efter netop Sjöström, og hun var også en del af den danske holdkap, der satte verdensrekord og vandt guld i 4x50 meter medley fredag.

Til gengæld kunne Pernille Blume - helt som ventet - ikke gøre sig gældende i kampen om finalebilletterne i 50 meter fri.

Blume svømmede i tiden 24,35 sekunder i lørdagens semifinale, hvilket er ny personlige rekord, men det rakte ikke til en plads i finalen. Blume blev nummer 12, og kun otte svømmede sig videre til finalen.

Danmark har indtil videre fået to medaljer ved VM, målsætningen er syv, og det er stadig muligt, eftersom Danmark har en række rigtig gode medaljebud søndag.