"Jeg er færdig med at gøre mine børns barndom magisk"

Det er stressende at være forælder i dag: Du vil så gerne give dine børn det mest fantastiske stykke legetøj, lege med dem, give dem uforglemmelige oplevelser og avancerede fødselsdagskager. Men er det nødvendigt?

Læs også: Til alle curlingforældre: Stop med at køre jeres børn i skole

Den amerikanske mor-blogger Bunmi Laditan forklarer på Huffington Post, hvorfor hun står af ræset og ikke længere stræber efter at gøre børnenes barndom magisk.

- Barndom er i sig selv magisk, selv når den ikke er perfekt. Min barndom var ikke perfekt, og vi var ikke i nærheden af at være rige, men mine fødselsdage var lykkelige stunder, fordi mine venner kom. Det handlede ikke om gaveposer, perfekte dekorationer eller sådan noget. Vi baldrede balloner, løb rundt i haven og spiste kage, skriver Bunmi Laditan.

I dag er fødselsdag og jul et kæmpe gaveræs - men for hvis skyld?

- Jul. Med fire børn og en begrænset indkomst, købte mine forældre måske to gaver per barn, skriver hun.

Læs også: 1 ud af 9 børn i børnehaveklassen er kede af skolen

- Jeg følte ikke, at jeg manglede noget.

Hvor nogle forældre i dag hele tiden er klar til at underholde poderne, forholdt det sig ganske anderledes da Bunmi Laditan var barn.

- Vores forældre var ikke ansvarlige for at underholde os. Hvis vi vovede at sige ordene "Jeg keder mig", så blev vi sat til at vaske op.

Læs også: 5 ting din datter skal vide, inden hun fylder 10

Hun konkluderer, at vi lige så godt kan droppe hele tiden at forsøge at overgå os selv.

- Når vi gør livet til en stor produktion, bliver vores børn publikum, og deres appetit for underholdning vokser. Skaber vi en generation af mennesker, der ikke kan se skønheden i de små ting? slutter hun.

 

Dagens Gossip