Jelling Musikfestival sikrer sig Volbeat

Skrevet af Finn Jensen

08/01/2013

Dagens topnyheder

Udover Nephew og Rasmus Seebach,  kan den jyske festivals gæster også se frem til at opleve rockbandet Volbeat, Magtens Korridorer, samt en af 2012’s mest roste danske sangerinder, Marie Key.

- Med Volbeat har vi fået fat i et af de danske navne, der har stået øverst på vores ønskeliste. Vi kan mærke en massiv interesse for dem fra vores publikum via vores hjemmeside og Facebook. Så vi glæder os meget over at være en af de 3 danske festivaler, der har fornøjelsen af at præsentere Volbeat denne sommer, siger Lars ”Charlie” Mortensen fra Jelling Musikfestival.

Volbeat fik første store gennembrud i Danmark i 2007 med nummeret ”A Gardens Tale”, hvor de fik vokal assistance fra Johan Olsen fra Magtens Korridorer, der nu også bekræftes til Jelling Musikfestival i 2013.

Magtens Korridorer udsendte i efteråret 2012 opsamlingsalbummet ”SPIL NOGET VI KENDER”, og bandet har erklæret, at de på sommerens festivaler vil spille alle deres største sange, så der er hermed udstedt garanti for en stor fest på Jelling Musikfestival 2013.

De to rockbands får modspil af en af dette års mest omtalte danske sangerinder, Marie Key, der med sit elektroniske og underspillede sang-univers befinder sig i den anden ende af genreskalaen.

Marie Keys andet album "De Her Dage", har høstet store anmelderroser og gode hitlisteplaceringer, siden det kom på gaden i oktober 2012, ligesom Marie Key har optrådt og været nomineret til priser, ved store awardshows som P3 Guld, Danish Music Awards og Gaffa-Prisen.

Festivalen startede i 1989, og har langsomt vokset sig til landets 3. største festival, med omkring 30.000 årlige besøgende gæster, og mere end 80 koncerter, fordelt på 4 dage.

Jelling Musikfestival afholdes den sidste weekend i maj og kan i 2013 fejre 25-års-jubilæum.