Jelved blander sig i konfirmations-strid

Flere steder i landet er konfirmationsundervisningen i folkeskolen kommet i klemme, efter at skolereformen trådte i kraft i sommer. Folkeskoleloven siger, at konfirmationsforberedelsen skal ligge i skoletiden, men en lang række præster må tage til takke med undervisning efter klokken 16, når skolen har ringet ud for sidste gang.

Da denne praksis muligvis er ulovlig, har kirkeminister Marianne Jelved (R) nu taget kontakt til landets biskopper, skriver Kristeligt Dagblad.

Den radikale minister beder i brevet biskopperne undersøge, hvordan konfirmationsforberedelserne er tilrettelagt i provstierne rundt om i stiftet.

Kirkeministeren viser dermed sagen en tiltrængt politisk bevågenhed, mener lederen af Folkekirkens Konfirmandcenter, Finn Andsbjerg Larsen, der har fulgt planlægningen af konfirmationsforberedelsen på dette års skoleskemaer.

- Mange steder har skolerne simpelthen sagt, at konfirmationsforberedelsen skal ligge uden for den officielle skoletid, og præster har været nødt til at tage aftener, lørdage og søndage i brug for undervisningen. Begge dele er i strid med de gældende regler, siger han til Kristeligt Dagblad.

Præster landet over har tidligere udtrykt bekymring om konsekvenserne af folkeskolereformen. Kun få sogne har nemlig formået at holde fast i konfirmationsforberedelse i de tidlige morgentimer, efter at skolerne har lagt beslag på timerne i skemalægningen.

- Min vurdering er, at stort set ingen steder har de præster, som jeg har talt med, fået hele morgenundervisningen. Tilmed hører jeg eksempler på, at konfirmationsforberedelsen er presset helt ud af skoletiden, det vil sige, at den finder sted efter klokken 16, lød det i sidste måned fra Finn Andsbjerg Larsen i Kristeligt Dagblad.

/ritzau/

 

Dagens Gossip