Jelved: Danskerne skal have billigere tv fra efteråret

Regeringen vil give boligforeninger frit tv-valg og sætte en stopper for de fælles tv-forsyninger, der tvinger mange danskere til at betale for tv-kanaler, de aldrig ser.

Det siger kulturminister Marianne Jelved (R), som vil give mange danskere billigere tv fra efteråret, hvis der kan forhandles et flertal for en lovændring på plads.

- Der er en stigende efterspørgsel fra borgere, der føler sig provokeret til at vælge en pakke, som nogen andre har bestemt.

- Det er en stigende irritation, der begyndte for år tilbage. Derfor er der politik vilje til at se på, om vi kan gøre det på en anden måde, siger Jelved til DR Nyheder.

Omkring 650.000 husstande er i dag bundet til en bestemt tv-løsning gennem deres boligforening.

En analyse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen estimerer, at konsekvenserne ved at give husstande i boligforeninger frit valg vil være en samlet besparelse for forbrugerne på cirka 68 millioner kroner om året.

Estimatet dækker over, at 15 procent af de 650.000 husstande vil fravælge en fælles løsning og spare 149 kroner om måneden, mens resten vil komme til at betale marginalt mere for deres løsninger.

Formanden for Forbrugerrådet, Anja Philip, er begejstret.

- Det her er en fantastisk god nyhed for de hundredetusinde danskere, der er stavnsbundet til at betale for en bestemt udbyder, som de ikke selv har valgt, siger hun.

Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby, hilser Jelveds udmelding velkommen.

- Det er skønt, at regeringen endelig vil noget på området. Det har vi presset på for i flere år, hvor regeringen har afvist behovet for et frit tv-marked.

- Jeg tror godt, at vi kan få et bredt politisk flertal, fordi det er regeringen, vi har ventet på. Men det er ærgerligt, at det først er nu tæt på et folketingsvalg, regeringen handler.

- Regeringen har længe været en stopklods, men bedre sent end aldrig, siger hun til Ritzau.

Sidste år vedtog regeringen sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Enhedslisten og Konservative vækstpakken "Danmark helt ud af krisen". Analysen fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er et af initiativerne i vækstpakken.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip