Jelved kritiserer DBU i Qatar-sag

Kulturminister Marianne Jelved (R) kritiserer nu Dansk Boldspil-Union (DBU) for, at unionen ikke har diskuteret, om det var rimeligt at tage imod betalte træningslejre i Qatar for flere ungdomslandshold.

DBU sendte sidste år U16- og U18-landsholdet til Qatar på ture, der var betalt af den omstridte diktaturstat, og det får nu Jelved til at efterlyse mere kritisk sans i sportens største specialforbund.

- DBU springer over, hvor gærdet er lavest ved fuldstændigt ukritisk at undlade at forholde sig spørgende til, hvad der foregår omkring dem.

- Jeg har altid opfattet forenings-Danmark som sikringen af en demokratisk dannelse, hvilket betyder, at vi ved, hvad der er rigtigt og forkert, og jeg beklager meget, hvis den overvejelse ikke sker i dette tilfælde, siger Marianne Jelved til jp.dk.

DBU's formand Jesper Møller har tidligere afvist at forholde sig politisk til sagen.

- Det gør vi os egentlig ikke overvejelser om. Når landshold tager af sted, er det en sportslig og faglig vurdering, har Jesper Møller sagt til Jyllands-Posten.

Men det svar tilfredsstiller ikke kulturministeren, der forventer, at DBU-ledelsen i det mindste reflekterer over problemstillingen over for offentligheden.

- Man bliver mistænksom og sætter spørgsmålstegn ved det. Hvad har DBU givet for det? Hvad forventer Qatar i modydelse for det? Det ved ingen af os, og det gør DBU heller ikke, siger Marianne Jelved.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip