Jens Rohde er i spil som Viborgs borgmester

Venstres Nina Hygum trækker sig som partiets borgmesterkandidat i Viborg. Dermed baner hun vej for EU-parlamentariker Jens Rohde, som også sidder i byrådet.

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad. Jens Rohde bekræfter sin interesse over for bladet.

- Jeg kan bekræfte, at jeg er spurgt af et enigt forretningsudvalg og en enig byrådsgruppe. Jeg har nogle betingelser, som skal opfyldes, og det tager vi stilling til i dag, siger Jens Rohde.

Forleden trak Viborgs konservative borgmester, Søren Pape Poulsen, sig for at blive De Konservatives leder i stedet for Lars Barfoed. Han er godkendt af De Konservatives folketingsgruppe og vælges som ny formand ved partiets landsråd 27.-28. september i København.

Med Søren Pape Poulsens afgang fra borgmesterposten skal byrådet i Viborg igen konstituere sig, og det kan bane vejen for, at Jens Rohde bliver ny borgmester.

Byrådet har 31 medlemmer, og efter kommunalvalget sidste efterår stod 30 af de 31 bag valget af Søren Pape Poulsen, mens Venstres Nina Hygum blev 1. viceborgmester. Kun Enhedslisten stod udenfor aftalen.

Venstres er byrådets største parti med 12 pladser, Socialdemokratiet har 9, De Konservative 6, Dansk Folkeparti 2, SF 1 og Enhedslisten 1.

Jens Rohde finder det afgørende, at Venstre i Viborg lægger fortiden bag sig og arbejder for et bredt samarbejde i byrådet. Venstre kritiserede efter kommunalvalget i 2009 kraftigt Søren Pape Poulsen for at blive borgmester med socialdemokratiske stemmer.

Nu vil Jens Rohde lave et stærkt politisk samarbejde med Socialdemokraterne.

- Vi skal ikke gå efter en smal konstituering. Det er vigtigt, så må personspørgsmålet komme i anden række, siger Jens Rohde til Viborg Stifts Folkeblad.

Hvis han bliver borgmester, vil han trække sig fra EU-Parlamentet, men der er vigtige sager om Hanstholm Havn og landbrugsreformen, som han skal følge til dørs.

/ritzau/

 

Dagens Gossip