Jens Rohde kræver Lars Løkkes afgang som formand

Det netop genvalgte Venstre-medlem af EU-Parlamentet Jens Rohde kræver, at Lars Løkke Rasmussen trækker sig som partiformand, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Rohde er også medlem af Venstres forretningsudvalg, der er den øverste myndighed i partiet, samt af partiets hovedbestyrelse, som Løkke selv har indkaldt til krisemøde på tirsdag.

Og hans formandstid i Venstre må og skal være slut, lyder meldingen fra Rohde, der også er medlem af byrådet i hjembyen Viborg.

- Det her er en historie, der bare bliver ved og ved og ved med at gentage sig, siger han til Viborg Stifts Folkeblad.

- Vi kan ikke gå til et folketingsvalg med en konstant angst for, hvad der kommer i morgen, siger Jens Rohde med henvisning til, at Lars Løkke Rasmussen har være igennem flere politiske kriser.

Flere i Venstres bagland har åbent kritiseret partiformanden, der senest har været i mediernes søgelys efter en sag om tøjindkøb for 152.000 kroner, rygning på hotelværelser og en familierejse på partiets regning.

Den tidligere politiske ordfører er den hidtil mest fremtrædende Venstre-mand, der vil af med formanden.

- Det, jeg siger nu, er bygget op over længere tid. Det er tydeligt, at folket har mistet tilliden til Lars Løkke Rasmussen, og det har jeg også.

- Det er tydeligt, at der er meget stor frustration internt i Venstre, og det er tydeligt, at mange går og holder på, hvad de rent faktisk mener. Det er en uholdbar situation, siger Jens Rohde til avisen.

Tirsdag mødes hovedbestyrelsen, inklusive Jens Rohde, for at afgøre partiformandens skæbne. Det var Løkke selv, der indkaldte til krisemødet, efter at Venstre ved søndagens valg havde mistet et af sine hidtil tre mandater i EU-Parlamentet.

Venstre har allerede den oplagte afløser for Lars Løkke Rasmussen klar, mener Jens Rohde og Anders Jensen, der er formand for partiet i Viborg Kommune og også medlem af hovedbestyrelsen. De ser gerne, at næstformand Kristian Jensen overtager Løkkes plads.

Jens Rohde ønsker ikke at svare på, om han kan se sig selv fortsætte i Venstre, hvis Lars Løkke Rasmussen alligevel bliver siddende som formand.

I november 2012 blev han vraget som spidskandidat til EU-parlamentsvalget af partitoppen efter i en kronik at have opfordret til mere vidtrækkende EU-reformer.

Ritzau forsøgte fredag aften at fange Jens Rohde til en kommentar, men det var ikke muligt:

- Det er Jens Rohdes mobilsvar. Ringer du angående artiklen lørdag i Viborg Stifts Folkeblad, henviser jeg til samme og har ikke yderligere kommentarer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip