Jeppe Nybroe: Kritik af min bog er uvederhæftig

Skrevet af admin

09/02/2015

Mest læste i dag

Journalist og forfatter Jeppe Nybroe tager nu til genmæle efter, at tv-vært Adam Holm højst usædvanligt har antydet, at Nybroe har snydt på vægten i sin bog "Kidnappet" om sit 28 dage lange fangenskab hos bortførere i Libanon sidste år.

Adam Holm, der optræder som vært på DR2's journalistiske flagskib Deadline, spekulerer i en lang anmeldelse af bogen i Weekendavisen direkte i, om Nybroe har taget sig "visse narrative friheder" i sin beskrivelse af sit fangenskab.

Blandt andet hæfter Holm sig ved, at Nybroe efter 17 dages fangenskab har "rene negle" på et billede, at han bærer et armbåndsur og desuden har lidt kulør på brystkassen, hvilket Adam Holm tvivler på skulle være muligt, hvis man har siddet indespærret.

- Jeg har overlevet 28 dage i mørke med mishandling, klikkende våben, halshugninger på videoklip, buldrende granater og trusler om at blive parteret – i hænderne på utilregnelige kidnappere, skriver Nybroe i et skriftligt svar.

- Så jeg overlever også Adam Holms uvederhæftige antydninger af, at mit fangenskab var en badeferie, hvor jeg kunne sole mig og vedligeholde en brun teint på min brystkasse.

Nybroe forklarer billedet med de rene negle - som også udgør bogens forside - med, at han blev bedt om at vaske sig.

- Forsidebilledet skulle måske have været forklaret bedre i bogen. Kidnapperne besluttede, at jeg skulle "pyntes op" på dette foto, så jeg blev bedt om at vaske ansigt, hår og skæg og klippe mine negle, skriver Nybroe, der i øvrigt ikke ønsker at uddybe sine kommentarer.

Og hvad angår det solbrændte bryst, anfører Jeppe Nybroe:

- Jeg har i knap to år op til min kidnapning boet i Libyen og Libanon, begge lande meget solrige. Jeg bliver nemt solbrændt. Måske det kan forklare det solbrændte bryst.

/ritzau/