Jerusalem frygter nye uroligheder ved begravelse

Israelske krigsfly bombarderede torsdag mål i Gaza, og militante palæstinensere affyrede raketter mod Israel efter en dag med voldelige sammenstød som følge af et formodet hævndrab på en palæstinensisk teenager.

Israel siger, at det har øget antallet af soldater ved grænsen til Gaza for at forsvare sig mod konstante raketangreb fra Hamas.

De israelske myndigheder venter også tiltagende uroligheder på Vestbredden og i Østjerusalem efter drabet på en 16-årig palæstinenser. Israelsk politi siger, at motivet for drabet på den unge palæstinenser Abu Khudair er uklart, og det afviser at sige, hvorvidt det var nationalister eller kriminelle, som stod bag.

Det er også uklart, hvordan palæstinenseren blev dræbt. Hans forældre siger, at hans lig er blevet brændt til "ukendelighed."

Der var torsdag modstridende oplysninger om, hvornår den dræbte palæstinenser vil blive begravet.

Den 16-årige Abu Khudair blev bortført og onsdag fundet myrdet i en skov i det vestlige Jerusalem. Det er blevet opfattet som et hævndrab for tre jødiske teenagere, der tidligere på ugen blev fundet myrdet nær Hebron på den besatte vestbred.

Onsdag stødte flere hundrede palæstinensere sammen med de israelske sikkerhedsstyrker foran den dræbte 16-åriges hus i Jerusalem-bydelen Shuafat, og der ventes flere uroligheder i forbindelse med begravelsen af palæstinenseren.

- Jeg kræver, at den israelske regering straffer drabsmændene, hvis den ønsker fred mellem det palæstinensiske og det israelske folk, siger den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas.

Israel har fordømt drabet på den unge palæstinenser og lovet, at de skyldige vil blive fundet og straffet. Premierminister Benjamin Netanyahu opfordrer både jøder og palæstinensere "til ikke at tage loven i deres egen hånd".

Ifølge Abu Khudairs fætter blev den 16-årige overmandet onsdag og tvunget ind i en bil, efter han havde forladt sit hjem i Jerusalem for at gå til morgenbøn i moskeen. Han blev senere fundet død i en skov.

De tre dræbte israelske teenagere blev begravet tirsdag ved en ceremoni, der blev fulgt af flere millioner israelere. Netanyahu har anklaget den islamistiske organisation Hamas for at stå bag drabene.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip