Jess Thorup får ros for dosering ved U21-EM

U21-landstræner Jess Thorup har haft fokus på, at hans spillere skal undgå at brænde ud for tidligt under EM-slutrunden i Tjekkiet.

Han har doseret spilletiden til visse spillere, og før lørdagens semifinale mod Sverige har 19 af de 23 spillere i truppen været i aktion.

- På det punkt må man give kredit til Jess. Han har set over tre kampe sørget for, at folk, der ikke spillede fra start i den forrige kamp, er kommet ind og har været friske, siger midtbanespilleren Lasse Vigen Christensen.

Fulham-spilleren har været med i alle tre kampe hidtil ved EM, men han har kun været i startopstillingen én gang og har samlet spillet 179 minutter.

- Selvfølgelig vil jeg også gerne spille, men vi kom videre med to sejre, og vi vandt vores gruppe. Så er det svært at stå og sige, at man er uenig, siger Lasse Vigen Christensen, der var Danmarks topscorer i EM-kvalifikationen.

Jess Thorup lavede fire ændringer i startopstillingen til den anden kamp ved EM mod Tyskland. Heraf var én tvungen, fordi midterforsvareren Frederik Sørensen blev skadet i 2-1-sejren over Tjekkiet i den første kamp.

Efter 0-3-nederlaget til tyskerne foretog landstræneren atter fire ændringer i startformationen til den tredje kamp mod Serbien, som Danmark vandt 2-0.

Igen var Jess Thorup kun tvunget til en enkelt ændring, fordi venstrebacken Jonas Knudsen var ramt af karantæne.

Det hører med til historien, at en del af de danske spillere er mødt frem til EM med ingen eller meget lidt spilletid på klubplan på grund af lange forløb med skader. Det gælder blandt andre Viktor Fischer, Pione Sisto og Lasse Vigen Christensen.

Pione Sisto vendte først tilbage til FC Midtjyllands hold i de afsluttende runder i Alka Superligaen, efter at han havde været skadet i foråret.

Blandt andet derfor har han kun spillet 105 minutter ved EM fordelt over to kampe, hvoraf en har været fra start.

- Jeg stod i en situation, hvor jeg skulle passe på i forhold til dosering. Der blev snakket om en jokerrolle allerede før EM, siger Pione Sisto, der som indskifter blev matchvinder mod Tjekkiet.

- Jeg ville gerne spille lidt mere, men jeg har fået en del minutter. Jeg spillede forholdsvist længe mod Tyskland, og så var der Tjekkiet-kampen. Jeg står ikke og tripper og er sur over, at jeg ikke får mere spilletid.

- Jess ved, at jeg kan komme ind fra bænken og afgøre en kamp, når spillerne begynder at blive lidt trætte, siger FC Midtjylland-spilleren.

Semifinalen mellem Danmark og Sverige i Prag begynder klokken 21.

/ritzau/

 

Dagens Gossip