Jess Thorup før USA-kamp: 40-45 bejler til EM-slutrunde

Tirsdag spiller U21-landsholdet i fodbold venskabskamp mod USA. Og der er meget på spil for de danske spillere.

Truppen samles først igen kort før EM-slutrunden i Tjekkiet i juni, og i mellemtiden udtager landstræner Jess Thorup de 23 spillere, der får EM-billetterne.

Og han har nok at vælge imellem.

- Der er 40-45 spillere på min liste, siger Jess Thorup, der ser den store danske talentmasse som noget meget positivt, selv om han har mange spillere, han skal holde øje med i det hele taget og have ekstra fokus på frem mod EM.

Brøndbys Christian Nørgaard er en af Jess Thorups mange bejlere. Nørgaard håber på at få plads på den danske midtbane ved EM.

- Der er stor konkurrence, men det er en god ting for vores hold, for det viser, at der er mange gode spillere.

- Jeg føler, jeg har haft stor fremgang både i Brøndby og på landsholdet. Fortsætter jeg på denne måde, er jeg sikker på, jeg nok skal komme med til EM, siger Nørgaard.

Én, der næppe behøver være så bekymret for sin plads i EM-truppen, er holdets anfører Jannik Vestergaard. Han kan godt mærke, at der for mange af spillerne er meget på spil ved landsholdssamlingen.

- For mange gælder det om at vise, hvad de kan, så de kan spille sig på holdet til slutrunden til sommer. Alle vil selvfølgelig gerne med til EM, så folk giver den gas, siger anføreren.

Jess Thorup forventer at udtage sin trup i slutningen af maj, og landstræneren er i fuld gang med at forme sin trup.

- Jeg er meget bevidst om, hvor en del af spillerne står henne i forhold til, om de skal med eller ligger i periferien af truppen.

- Men det kan nå at ændre sig, hvis der opstår skader, eller hvis nogle spillere pludselig ikke får spilletid i klubberne.

U21-landsholdet åbner EM-slutrunden mod værtsnationen 17. juni. Seks dage tidligere venter den sidste test mod Sverige.

- Vi har kun en uges optakt, inden vi skal spille åbningskamp, så spillerne skal være hundrede procent klar, når de møder i EM-lejren, siger Jess Thorup.

A-landsholdet spiller 13. juni en vigtig EM-kvalifikationskamp mod Serbien. Thorup kender vilkårene, Morten Olsen tager de spillere, han vil have. Og så kan disse spillere måske spille EM fire dage senere under Thorup.

- Jeg er i løbende dialog med Morten Olsen, og der er ingen problematik i, at kampene ligger så tæt på hinanden.

- A-landsholdet har en meget vigtig kamp, og der skal Morten Olsen tage de spillere, han har brug for. Det er jeg indforstået med, siger Jess Thorup.

Tirsdagens kamp mod USA begynder klokken 19 og spilles i Lyngby.

/ritzau/

.

Dagens Gossip