Jess Thorup udtager Højbjerg til U21-EM

Danmark sender et U21-landshold mere profiler som Pierre-Emile Højbjerg, Viktor Fischer, Jores Okore og Pione Sisto til EM i Tjekkiet.

Det står klart, efter at U21-landstræner Jess Thorup mandag udtog en trup på 23 spillere til den forestående slutrunde, der begynder om godt to uger i Prag, hvor de tjekkiske værter venter i åbningskampen 17. juni.

Der har frem til udtagelsen været tvivl om flere spillere, og det kan være, at en småskadet Okore må blive hjemme.

Pierre-Emile Højbjerg kommer til at dobbeltjobbe, da han fire dage før slutrundens åbningskamp mod Tjekkiet den 17. juni trækker i arbejdstøjet for A-landsholdsholdet i EM-kvalifikation mod Serbien.

Ajax Amsterdam-spilleren Viktor Fischer er også med, efter at han i april gjorde comeback i Æresdivisionen efter 14 måneders skadespause.

I sæsonens sidste fire ligakampe nåede den 20-årige angriber at score tre gange fordelt på 215 minutter, så det kan meget vel være Fischer, der skal lave målene for Danmark i Tjekkiet i Andreas Cornelius' skadesfravær.

Thorup har på angrebspositionen helt set bort fra Alka Superligaens topscorer Mads Hvilsom fra Hobro. Der er heller ikke blevet plads til Lucas Andersen fra Ajax Amsterdam.

FC Midtjylland-profilen Pione Sisto er ligesom Viktor Fischer helt ny på Thorups hold.

Den 20-årige kantspiller med sudanesiske rødder har hidtil ikke haft dansk pas. Pione Sisto kan umiddelbart før U21-slutrunden få sin debut for A-landsholdet, da Morten Olsen har udtaget ham til kampene mod Montenegro og Serbien.

I forsvaret er Aston Villas Jores Okore med på det danske EM-hold.

Den 22-årige midterforsvarer har været yderst tvivlsom på grund af følgeproblemer fra en korsbåndsoperation.

Selv om Okore har været en vigtig del af Aston Villas forsvar, så har han ikke deltaget fuld ud i træningen i Premier League-klubben. Hvis Okore må trække sig, så indkaldes Patrick Banggaard fra FCM.

Danmark er i gruppe med Tjekkiet, Tyskland og Serbien ved U21-EM.

/ritzau/

 

Dagens Gossip