Jetset-svindler får fem års fængsel for millionbedrageri

33-årige Per Ulrich Karpf, der har været sigtet for dokumentfalsk og bedrageri, som tilsammen løber op i næsten 30 millioner kroner, er ved Københavns Byret blevet idømt fem års fængsel.

Ved domsafsigelsen lagde dommer Jeanett Bukhave vægt på, at den 33-årige begik sine første forbrydelser, kort efter at han blev løsladt fra en tidligere svindeldom.

- 14 dage efter, at du er ude, så går du i gang igen, sagde hun.

Dommen indeholder en retsstraf på to års fængsel fra en tidligere dom.

Den 33-årige havde allerede inden retssagen valgt at tilstå. Ved hjælp af falske kontoudtog stiftede han selskaber, der så ud til at være millioner værd.

- Selskaberne blev stiftet på grundlag af kapital, der ikke var til stede, sagde han i retten, hvor han med små forbehold erkendte sigtelserne, blandt andet at have solgt selskaber som, han vidste, skulle bruges til noget, der "ikke var helt efter bogen."

Den 33-årige tilstod at have vejledt medgerningsmænd i at svindle med selskaberne, men tilføjede, at han havde været med til hjælpe politiet med at lukke dem igen.

12. februar i år blev den 33-årige anholdt. Samme dag slog politiet til mod 23-årige Mads Dinesen, der er blevet kendt som champagnedrengen. Mads Dinesen blev tidligere på måneden idømt to og et halvt års fængsel ved Retten i Glostrup.

Den 33-årige, der erkender at have rådgivet Dinesen i svindlerier, er en god bekendt af retssystemet. Flere gange tidligere er han blevet dømt for omfattende svindel.

Allerede ved en dom i 2006 blev han frakendt retten til at drive virksomhed. I 2008 fik han fire års fængsel for svindlerier, der var planlagt og udført i det åbne fængsel i Jyderup, hvor han afsonede en tidligere svindeldom.

Per Ulrich Karpf udtalte efter domsafsigelsen, at han er overrasket over dommen og ankede på stedet.

- Det var en alt for hård dom, siger forsvarer Peter Secher Schmidt, der blandt andet påpeger, at den 33-årige har hjulpet politiet med efterforskningen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip