Jetset-svindler får fem års fængsel for millionbedrageri

33-årige Per Ulrich Karpf, der har været sigtet for dokumentfalsk og bedrageri, som tilsammen løber op i næsten 30 millioner kroner, er ved Københavns Byret blevet idømt fem års fængsel.

Ved domsafsigelsen lagde dommer Jeanett Bukhave vægt på, at den 33-årige begik sine første forbrydelser, kort efter at han blev løsladt fra en tidligere svindeldom.

- 14 dage efter, at du er ude, så går du i gang igen, sagde hun.

Dommen indeholder en retsstraf på to års fængsel fra en tidligere dom.

Den 33-årige havde allerede inden retssagen valgt at tilstå. Ved hjælp af falske kontoudtog stiftede han selskaber, der så ud til at være millioner værd.

- Selskaberne blev stiftet på grundlag af kapital, der ikke var til stede, sagde han i retten, hvor han med små forbehold erkendte sigtelserne, blandt andet at have solgt selskaber som, han vidste, skulle bruges til noget, der "ikke var helt efter bogen."

Den 33-årige tilstod at have vejledt medgerningsmænd i at svindle med selskaberne, men tilføjede, at han havde været med til hjælpe politiet med at lukke dem igen.

12. februar i år blev den 33-årige anholdt. Samme dag slog politiet til mod 23-årige Mads Dinesen, der er blevet kendt som champagnedrengen. Mads Dinesen blev tidligere på måneden idømt to og et halvt års fængsel ved Retten i Glostrup.

Den 33-årige, der erkender at have rådgivet Dinesen i svindlerier, er en god bekendt af retssystemet. Flere gange tidligere er han blevet dømt for omfattende svindel.

Allerede ved en dom i 2006 blev han frakendt retten til at drive virksomhed. I 2008 fik han fire års fængsel for svindlerier, der var planlagt og udført i det åbne fængsel i Jyderup, hvor han afsonede en tidligere svindeldom.

Per Ulrich Karpf udtalte efter domsafsigelsen, at han er overrasket over dommen og ankede på stedet.

- Det var en alt for hård dom, siger forsvarer Peter Secher Schmidt, der blandt andet påpeger, at den 33-årige har hjulpet politiet med efterforskningen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip