Jihadister dræber 270 i kampe om syrisk gasfelt

admin

|

19/07/2014

Dagens topnyheder

Kampe omkring et gasfelt i den syriske provins Homs har kostet 270 personer, der er loyale over for præsident Bashar al-Assads regime, livet.

Det oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der følger den flerårige konflikt.

Jihadisterne fra den islamistiske gruppe Islamisk Stat (IS) - tidligere kendt som Islamisk Stat i Irak og Levanten (Isil) - overtog gasfeltet Shaar torsdag. Blandt de dræbte er sikkerhedsvagter og andre ansatte ved gasfeltet samt regeringsstyrker, oplyser observatoriet.

Menneskerettighedsgruppen kalder overtagelsen for den største aktion af IS rettet imod regimet, siden gruppen begyndte at blande sig i konflikten sidste år.

Jihadisterne har lagt grusomme videoer på internettet, der angiveligt viser adskillige døde kroppe - nogle af dem lemlæstede - spredt ud i ørkenlandskabet omkring gasfeltet.

IS har udråbt et muslimsk kalifat, der er en religiøs stat, som skal udbrede en fundamental, sunnimuslimsk udgave af islam.

Organisationen var tidligere en del af terrornetværket al-Qaeda i Irak, men al-Qaeda har erklæret, at Islamisk Stat ikke er en del af al-Qaeda, der beskylder organisationen for at bruge for meget vold og for at være "frafalden" eller "hedninge".

Borgerkrigen i Syrien begyndte med fredelige demonstrationer i marts 2011 med krav om et politisk skifte, men præsident Bashar al-Assad slog hårdt ned.

Urolighederne har kostet tusindvis af menneskeliv, og millioner er flygtet eller internt fordrevet under den mere end tre år lange konflikt.

/ritzau/AFP