Jim Carrey får hug for våbenvideo

Skrevet af Aller

|

27/03/2013

Dagens topnyheder

Komikeren får på puklen for en video, han i mandags lagde ud på hjemmesiden FunnyorDie.com. I den lille film optræder Carrey som Charlton Heston og giver den som forsanger i den fiktive countrygruppe Lonesome Earl & The Clutterbusters.

Som Lonesome Earl synger »Bruce den almægtige«-stjernen om faren ved skydevåben i et nummer med titlen »Cold Dead Hand« og i videoen kommer Heston til at skyde sin ene fod af.

Den nu afdøde skuespiller var formand for den magtfulde organisation National Rifle Association og kendt som en glødende tilhænger af amerikanernes ret til at bære våben, hvilket Carrey gør tykt grin med. Han synger blandt andet om Heston:

»The angels wouldn’t take him up to heaven like he planned / Because they couldn’t pry that gun from his cold, dead hand«.

Videoen er allerede vist over en million gange, men USAs rabiate våbentilhængere er rasende. De angriber Carrey for overhovedet at vælge side i den offentlige debat og det mener komikeren er under lavmålet. Han går til modangreb og fastslår, hvad budskabet i »Cold Dead Hand« i virkeligheden er:

»Den sang handler om jer hjerteløse skiderikker, som er uvillige til at bøje jer for vores børns sikkerheds skyld. I må undskylde, hvis ordet sikkerhed fornærmer jer«, skriver Carrey på Twitter og tilføjer:

»Jeg er forfærdet over, hvad jeg har set i denne tråd det seneste par dage - altsammen til forsvar for had. Det er ikke så underligt, at det er farligt at være barn i dag«.

Carrey støtter præsident Barack Obamas kamp for en stramning af våbenloven i kølvandet på skoleskyderiet i Newtown kort før jul, hvor 20 små børn blev mejet ned.