Jim Stjerne om fodboldkonflikt: Tonen er grim og uhørt

Det er ikke kønt at følge med i den verserende konflikt mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen.

Den gavner på ingen måder dansk fodbold, mener DBU's tidligere generalsekretær Jim Stjerne Hansen, der følger sagen fra sidelinjen.

Som tidligere DBU-boss har han selv været med til at forhandle landsholdsaftaler med spillerne.

- Strejke, boykot og udelukkelse. Tonen i debatten har været konfronterende i stedet for forligssøgende.

- Jeg har ikke set noget lignende, selvom jeg også har været involveret i en lønkrig med spillerne før.

- Det nye denne gang er, at fronterne er trukket så skarpt op. Tag det eller I kan ikke spille, sagde DBU, mens spillerne kræver kollektivt dit og dat. Det er synd for dansk fodbold, at det er kommet så vidt, siger Jim Stjerne Hansen og tilføjer:

- Der kan ikke være to meninger om, at dette bestemt ikke gavner dansk fodbold og vores renommé som modstander, hvis vi ikke kan stille med det stærkeste hold. Men det er bare en sideeffekt.

- Det væsentlige for dansk fodbold er, at man kan blive enige om en aftale. Meldingerne, der kommer fra begge parter, er mere misvisende og vildledende, end de er vejledende.

Konflikten er opstået, efter at DBU på grund af en presset økonomi vil have spillerne til at gå 17 procent ned i løn og lave individuelle aftaler i stedet for en kollektiv som hidtil.

Sidstnævnte punkt er især et problem for spillerne, der fortsat vil have Spillerforeningen til at indgå aftaler på spillernes vegne.

17. marts udtager landstræner Morten Olsen sin trup til testkampene mod USA og Frankrig senere på måneden.

- Jeg håber, at konflikten sættes på hold, og at man så kan forlænge den tidligere aftale med yderligere et par måneder.

- Jeg ved ikke, om det er den logiske løsning, men hvis det er den sidste udvej i forhold til, at Morten Olsen kan stille med sit bedste hold og de bedste spillere kan vise sig frem, så er det den løsning, man må søge, siger Jim Stjerne Hansen.

Han tror, at Morten Olsen er dybt frustreret over situationen, selvom landstræneren flere gange har udtalt, at han kun arbejde ud fra plan-A, som lyder på at udtage sine bedste spillere.

- Han er dybt frustreret. Mortens eneste mål er at stille med det bedste hold og vinde fodboldkampe for Danmark, og når det modarbejdes på en eller anden måde, så er han dybt frustreret, siger den tidligere DBU-chef.

Jim Stjerne Hansen blev DBU's generalsekretær i 1988 og takkede af i slutningen af 2013.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip