Jim Stjerne: Uefa behandler Dnipro-sag om to uger

Der kan godt gå et pænt stykke tid, før det europæiske fodboldforbund, Uefa, afgør, om FC Dnipro skal tildeles en straf for tilskuerballaden under onsdagens Champions League-kamp mod FC København.

Jim Stjerne Hansen, der er næstformand i Uefas disciplinærudvalg, vurderer, at behandlingen af sagen vil vare en rum tid, før der er afklaring over situationen.

- Det her vil sandsynligvis blive behandlet om 14 dage, eftersom disciplinærudvalget holder møde i midten af august, siger Jim Stjerne Hansen til ekstrabladet.dk.

FCK-fansene måtte flygte væk fra tribunen og ned på atletikbanen tæt på græsset, fordi fans fra modstanderholdet jagtede dem.

- Hændelserne vil blive indberettet af kampens observatør, som vil udlægge situationen, som han oplevede den. Dernæst vil der blive rejst en disciplinærsag mod Dnipro som arrangør af kampen. Den rolle har klubben jo haft, selv om opgøret blev spillet i Kijev.

- Ukrainerne skal så afgive en rapport, som tager udgangspunkt i deres opfattelse af, hvad der er sket, og slutteligt skal disciplinærudvalget så forholde sig til de faktuelle forhold og parternes udlæg af sagen, fortæller Jim Stjerne Hansen.

Den danske næstformand i disciplinærudvalget er overbevist om, at ukrainerne vil blive straffet i et eller andet omfang.

Kampen mellem FCK og FC Dnipro endte 0-0, og der er returkamp i København på onsdag i næste uge.

/ritzau/

 

Dagens Gossip