Jimmy Nielsen stopper karrieren efter gylden finale

Den tidligere AaB-keeper Jimmy Nielsen har besluttet at stoppe karrieren efter 19 år som professionel fodboldspiller.

Det fortæller danskeren, som for to dage siden vandt det nordamerikanske mesterskab med Sporting Kansas City, på klubbens hjemmeside.

- Jeg vil gerne takke ejergruppen, mine holdkammerater, mine trænere og hele organisationen for muligheden for at have fire af de bedste år i mit liv, siger han.

- Jeg traf den endelige beslutning om at trække mig tilbage i dag og at ende denne del af mit liv, og det var perfekt timing at slutte med et stort mesterskab, som hele byen fortjener, tilføjer 36-årige Jimmy Nielsen.

Den rutinerede keeper, som er anfører for Kansas-mandskabet, har også vundet det danske mesterskab med AaB. Det var tilbage i 1999, hvor han var 21 år gammel.

- Jeg har brugt 30 år af mit liv på fodbold, og jeg vil med sikkerhed også arbejde med fodbold de næste 30 år i en eller anden kapacitet. Jeg vil savne jer alle, men jeg håber at se jer snart, siger han.

Jimmy Nielsen har spillet fire sæsoner i USA og har klaret det flot. I 2012-sæsonen blev han kåret til ligaens bedste målmand.

- Han har været medvirkende til denne organisations succes i de sidste fire år. Og lige så ked af det, som jeg er ved at se ham gå, så er jeg glad for, at han forlader spillet som en mester, siger Kansas-manager Peter Vermes.

Sporting Kansas City vandt finalen i det nordamerikanske mesterskab over Real Salt Lake, som blev slået med 7-6 efter en straffesparkskonkurrence. Her nappede Jimmy Nielsen et straffespark.

/ritzau/

 

Dagens Gossip