Joachim B. Olsen fik langt flere støttekroner end oplyst

Skrevet af Elo Christoffersen

|

14/07/2013

Dagens topnyheder

Tidligere kuglestøder, Joachim B. Olsen, der nu er beskæftigelsesordfører for Liberal Alliance, har altid været i front, når folk på offentlig forsørgelse skulle belæres om ting.

Men nu viser det sig, at Joachim B. Olsen, at han selv modtog en stor pose støttekroner af staten i sin tid som kuglestøder. Det skriver Ekstra Bladet.

Ifølge avisen er der tale om langt større beløb end han selv tidligere har oplyst. Han har gentagne gange påstået, at han fra 2002 til 2008 modtog 60.000 kroner om året i støtte fra Team Danmark.

Til BT sagde han i 2012:

- Jeg fik støtte til faktuelle udgifter som træningslejre og udstyr og sådan noget. Jeg kan sige med ret stor sikkerhed, at de medaljer, jeg har vundet, har været nogle af de aller-, allerbilligste medaljer for Danmark. Jeg er ret stolt af dem, og jeg føler egentlig ikke, at jeg skylder velfærdsstaten noget i den sammenhæng.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Ekstra Bladet har modtaget en opgørelse fra Dansk Atletik Forbund, som er dem, der har kastet støtten efter den tidligere kuglestøder. Og der tegner et noget andet billede, end det Joachim B. Olsen malede med sin udtalelse i 2012.

Det fremgår, at han alene i perioden 2004-2008 modtog støtte for i alt omkring 738.000 kroner. Det vil sige et støttebeløb på 147.600 kroner. Derudover kommer støtten i 2002-2004 - et beløb, som det dog ikke har været muligt for Dansk Atletik Forbund at fremskaffe.

- Støtten var i form af både direkte økonomisk støtte/løn og tilskud til konkurrencedeltagelse, træningslejre og andre træningsrelaterede tiltag’, skriver direktør for Dansk Atletikforbund Jakob Larsen i en mail til Ekstra Bladet.

Det var dermed ikke kun Team Danmark-støtten til træningslejre med mere, som Joachim B. Olsen modtog gennem Dansk Atletik Forbund.