Jobcenter til 26-årige overvægtige Jeppe: Tror du selv, du kan få et arbejde?

Sol Stoffregen

425 uger siden

|

25/05/2016

Dagens topnyheder

Når man hører om Jeppe Madsen på 26 år, lyder han som en helt almindelig mand: Han er uddannet dyrepasser, arbejder som bestyrer i en dyrehandel, er gift og har klaret tre triatlon.

Men Jeppe vejer meget. For meget. Han har for længst passeret de 150 kilo.

Derfor er ikke langt mellem de grove kommentarer fra folk: “fede svin” og “tykke dyr”. Men den 26-årige dyrepasser vil ikke lade sin overvægt diktere hans liv. Det skriver Avisen.dk.

- Jeg har altid skjult for mit hoved, at jeg er overvægtig. For jeg er ligeså god som alle andre, siger Jeppe Madsen til Avisen.dk.

For fed til et arbejde
Den selvtillid har Jeppe haft brug for mange gange i sit liv.

Da han blev ledig for år tilbage, kvitterede det lokale jobcenter med spørgsmålet: “ Tror du selv, du kan få job, når du er så stor?”

Selvom den slags spørgsmål rammer Jeppe, så får det ham også til at kæmpe. 2 uger efter jobcentrets direkte kommentar havde Jeppe selv fundet et arbejde.

Det er Jeppes store drøm at tabe sig en gang for alle. Allerede som barn blev han overvægtig, og det blev kun værre, da hans mor døde.

Har brug for hjælp
Slankekure, motion og andre livsstilændringer har ikke virket for ham, selvom han har prøvet det meste gennem årene.

- Jeg er jyde. Jeg mener, at jeg kan klare tingene selv. Men sandheden er, at jeg har brug for hjælp, siger Jeppe til Avisen.dk.

En fedmeoperation er et af de få metoder, som Jeppe mener, han har tilbage for at tabe sig.  

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler: