Joe Biden i heftig kritik af Donald Trump: Han stoler ikke på kvinder

Skrevet af Emil Martesen

02/05/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den amerikanske præsident i heftig kritik af Donald Trump.

Dagens topnyheder

En markant udtalelse lægger ikke fingre imellem, da præsident Joe Biden kritiserer den tidligere præsident Donald Trump for dennes kommentarer om abort og immigration i et nyligt interview med Time Magazine.

Det skriver ibitimes.com.

Donald Trumps udtalelser, som fremkom tirsdag, har vakt bekymring, særligt omkring hans syn på abort, hvor han undlod at forpligte sig til at nedlægge veto mod føderale restriktioner på abort, hvis sådan en lovgivning skulle nå hans bord.

Endvidere udtalte han, at han ikke ville blande sig, hvis stater med abortforbud vælger at straffe kvinder, der søger abort.

"Det er forkasteligt. Donald Trump stoler ikke på kvinder. Det gør jeg", lød det fra Joe Biden i et opslag på X, som du i øvrigt kan se i bunden af artiklen.

Han skriver det som en direkte reaktion på Trumps interview, og udsagnet falder i tråd med Joe Biden-kampagnens strategi op til valget i 2024, hvor de aktivt fremhæver Donald Trumps tre udnævnelser til Højesteret, som spillede en afgørende rolle i Dobbs v. Jackson Women's Health Organization-afgørelsen i 2022, der ophævede den konstitutionelle ret til abort.

Men det stopper ikke her.

Når det kommer til immigration, har Donald Trumps kommentarer om massive deportationer og brugen af militæret og retshåndhævelse også mødt skarp kritik. Repræsentant og medformand for Biden 2024-kampagnen, Veronica Escobar beskrev Donald Trumps immigrationspolitik som 'foruroligende og farlig retorik', der står i direkte modstrid med amerikanske værdier.

Det spidser for alvor til i den igangværende politiske kamp med højspændte følelser, som præger både abort- og immigrationsdebatten i takt med et amerikansk valg, der venter lige om hjørnet.