Jødesamfund om skolehærværk: Situationen er eskaleret

Frygten for, at den anspændte situation i Gaza ville få chikane mod jøder i Danmark til at eskalere, er nu ikke længere en frygt, men en realitet.

Det siger Jonathan Fischer, der er næstformand i Det Mosaiske Troessamfund - Det jødiske samfund i Danmark, efter at Carolineskolen, en jødisk privatskole på Østerbro i København, natten til fredag blev udsat for hærværk.

- Vi tager det her meget alvorligt. Vi har været meget nervøse for, at situationen ville eskalere som i andre europæiske byer. Vi har tidligere talt om et øget antal henvendelser til det jødiske samfund de seneste uger fra folk, der har været udsat for chikane.

- Vi må konstatere, at den risiko, som vi frygtede, der var for at tingene eskalerede, ikke længere er en risiko, men den er sket. Når folk tager ud på en skole og truer børn, så er det en ret alvorlig situation, siger han til Ritzau.

Jonathan Fischer ankom til Carolineskolen klokken syv fredag morgen, og han fortæller, hvilket syn der mødte eleverne.

- De har set en syv-otte smadrede ruder inde i skolegården, og så har der været graffiti på væggene med en meget klar trussel. Der står: "Ingen fred i Gaza. Ingen fred til jer zionistsvin".

- Det gjorde vi så, hvad vi kunne for at dække til, da børnene ankom til skolen, for at sørge for at situationen ikke blev værre, siger han.

Flere forældre har valgt at holde deres børn hjemme fredag, men Jonathan Fischer håber, at de vender tilbage til skolebænken mandag.

- Vi vil være til stede, vores sikkerhedsorganisation vil være til stede, og vi appellerer til, at politiet er til stede. Netop for at forældrene ikke skal føle sig utrygge. Vi gør alt, hvad vi kan, siger Jonathan Fischer.

Carolineskolen har både vuggestue, børnehave og skole på området. Der er cirka 200 elever fra børnehaveklasse til 9. klasse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip