Jødetrussel: Regeringen finder ekstra 50 mio. til politiet

Det forhøjede beredskab efter terrorangrebet i København skal fortsætte, og det kommer til at koste flere penge.

Derfor vil regeringen afsætte yderligere 50 millioner kroner til området i 2015.

Det oplyser justitsminister Mette Frederiksen (S) til Ritzau.

- Vi går snart ind i fjerde uge med forhøjet beredskab i København, og vi ønsker, at der er midler til det, så vi også i videst muligt omfang beskytter andre politiopgaver, forklarer ministeren.

Regeringen har allerede lagt op til at bruge 50 millioner kroner ekstra om året på politiberedskabet de næste fire år, men nu fordobles dette beløb i 2015.

Det skyldes blandt andet en forhøjet trussel mod jøder, forklarer ministeren.

- Vi skal være helt sikre på, at vi har det nødvendige antal kroner og øre til at støtte specifikke grupper, og her tænker jeg især på vores jødisk mindretal, siger ministeren og uddyber:

- Pengene går til det generelle forhøjede beredskab. Meget af det handler om vores jødiske mindretal, men vi har forhøjet beredskab i det hele taget.

Det jødiske samfund var et af målene i skudangrebene i København den 14. og 15. februar, hvor gerningsmanden dræbte en vagt foran synagogen i Krystalgade i København.

Samme sted blev to politibetjente såret af skud.

- Jøder er desværre mere udsatte end andre minoritetsgrupper lige nu, vi har set det i andre europæiske lande, og nu er det i al sin grusomhed blevet meget tydeligt også i Danmark, konstaterer Mette Frederiksen.

Hun ønsker ikke at beskrive hverken truslen eller sikkerhedsforanstaltningerne "af hensyn til myndighedernes strategi".

- Der er et forhøjet trusselsniveau omkring vores jødiske mindretal.

- Jeg kan ikke komme det nærmere, uden at vi kommer tæt på nogen af de oplysninger, som det jødiske mindretal kender, men som vi helst ikke vil have ud i offentligheden, fordi vi vil være sikre på, at vores myndigheder kan beskytte de pågældende mennesker og institutioner, siger ministeren.

Hun oplyser, at der er et tæt samarbejdet mellem PET og Det Jødiske Samfund i Danmark.

/ritzau/

 

Dagens Gossip