Jødisk Samfund: Politi eller militær - spiller ingen rolle

Det er ikke afgørende for formanden for Det Jødiske Samfund i Danmark, Dan Rosenberg Asmussen, om det er militæret eller politiet, der vogter over jødiske bygninger.

Det er reaktionen, efter at et flertal uden om regeringen er klar til at lade forsvaret bevogte mulige terrormål og hjælpe med kontrol ved den danske grænse.

- Vi er ikke så optaget af, hvorvidt det er militær eller politi. Vi er optaget af, om man tager bevogtningsopgaven alvorligt, og det synes jeg, at den her debat tyder på, at man gør, siger han.

Hvordan bevogtningsopgaven konkret skal løses, ønsker han dog ikke at kommentere. Det skal derimod være op til politikerne, siger han.

Forslaget kommer fra Dansk Folkeparti, efter nye tal fra Rigspolitiet viser, at det danske politi igen har oparbejdet en massiv overarbejdspukkel.

- Man burde tage et stort antal professionelle soldater og uddanne dem til at tage sig af bevogtningsopgaverne, så politiet kan fritages og koncentrere sig om opgaverne hjemme i kredsene, siger DF's retsordfører, Peter Kofod Poulsen, til tv2.dk.

Regeringspartiet Venstre er tilbageholdende, men justitsminister Søren Pind (V) skriver på Twitter, at regeringen vil undersøge alt.

Efter det blodige terrorangreb i Paris i november sidste år, hvor over 120 mennesker blev dræbt, og efter angrebet mod EU's hovedstad, Bruxelles, har Belgien indsat soldater, som patruljerer i gaderne.

- Det er jo en løsning, man har valgt flere steder i Europa, så det er ikke noget særsyn, siger Dan Rosenberg Asmussen.

- Det er desværre sådan, det er i øjeblikket. Det tager tid at udvide politiets indsats og formåen, og derfor vil det være naturligt, at man ser på mulighederne for at aflaste, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip